Ha veszélyesnek ítélem, én is szoktam ezt csinálni biciklivel. Bár én inkább csak akkor csinálom, ha nagyon gyorsan jön, hogy lelassítson. Ha lassan megy el mellettem kis követési távolsággal, az sokkal kevésbé veszélyes, mintha nagy sebességgel teszi ezt.
Amit 4-es írt, megteheted, ha ahhoz van kedved. Ez az egész arról szól, hogy az ember biztonságos helyzetet csinál magának, és bevállalja, hogy emiatt rádudálnak, ordítoznak vele, stb. Inkább kerüljek a legrosszabb konfliktushelyzetbe, minthogy elsodorjanak. Inkább legyek ideges 1-2 órán át, minthogy kórházba vagy a temetőbe kerüljek.
2021. jún. 28. 11:35
12/45 anonim válasza:
A német bringások ilyen figyelemfelhívó akciókkal "oktatják" az autósokat a másfél méter betartására! Itthon is lehet kapni ilyen strandkolbászt... :)
Ezzel alapvetően nem lenne baj, csak akkor ez fordítva is működjön. A dugóban 10-20 km/h körül haladó kocsisorok között (tehát nem az álló kocsiosrról beszélek, azzal nincs bajom) úgy cikáznak el a biciklisek, mintha nem lenne holnap. Ott valahogy nem kell a másfél méter, érdekes. Pedig ha átmegyek rajta, nem hiszem hogy az 13 km/h sebességgel sokkal kellemesebb, mint 50-nel.
2021. jún. 28. 11:39
14/45 anonim válasza:
13: az sem helyes a KRESZ szerint, DE!!!! Kb. azonos sebesség esetén sokkal kisebb a balesetveszély, mint ha 70-nel lecentiz téged egy kamion....
2021. jún. 28. 11:41
15/45 anonim válasza:
Aki le akar centizni, az le fog centizni akkor is, ha az út közepén mész.
2021. jún. 28. 11:53
16/45 anonim válasza:
#12 itt lehet pár idegesebb kultúrember elvenné tőled és hozzád vágná, kicsit más ott a közlekedési kultúra azért :)
2021. jún. 28. 11:55
17/45 anonim válasza:
Másfél méter.
A képen nagyon jól látni, hogy ha az idióta bringás nem tartja a jobbra tartást, kb be se lehet tartani.
6 méter az út, ennek a fele 3 méter.
3 méteren hogy férjen el az autó meg a másfél méter?
Ilyenkor látszik, hogy igazam van és nem is érdekel titeket a szabály, csak a konfrontáció.
Innentől kezdve duda.
2021. jún. 28. 13:06
18/45 anonim válasza:
Egy átlagos autó nincs 2 méter széles, tehát marad 4 méter a 6 méter széles útból. Ezen nehogy már ne lehessen elférni.
2021. jún. 28. 13:13
19/45 anonim válasza:
#17 irtózatos baromságokat beszélsz. A képen zárt kerékpársávon mennek, a kérdésben szó sem volt ilyesmiről. Érdekes Németországban türelmesen meg tudják amúgy várni, hogy biztonságosan meg tudják előzni a kétkerekűeket, sőt Ausztriában is úgy tapasztaltam. Nem mindenhol élik meg személyes sértésként, hogy más is van rajtuk kívül az úton.
2021. jún. 28. 13:15
20/45 anonim válasza:
Sávot váltasz előzéskor, és meg is van a mmásfél méter, még ha a sáv közepén is teker a bringás.
Mondjuk neked hiába magyarázok szerintem.
Ha folyamatos dudával próbálnál elmenni mellettem, tennék róla hogy tovább tartson a kellemetlenséged.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!