Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Apukám nem engedi, hogy...

Apukám nem engedi, hogy automata váltós kocsin tanuljak, mert szerinte az semmit nem ér. Szerintetek is így van?

Figyelt kérdés
Miért ne érne semmit mikor lassan már több az automata mint a kézi váltós autó, de azt mondta h az otthoni kézis szóval vagy azon vagy semmin.

2021. jún. 10. 19:22
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

Apádnak igaza van. Amúgy én a helyedben ahelyett, hogy panaszkodnék ezen inkább örülnék, hogy olyan rendes, hogy kifizeti neked a jogsit. Ha megtanulsz kézin vezetni, akkor bármilyen autót vezethetsz utána, manuálist és automatát, ha automatán, akkor csak automatát. Nincs pénzed úgyse kocsira, és ha leteszed a jogsit, akkor gyakorolnod fog kelleni, különben elveszik az egész tudás. Hiszen rutinod még jópár évig nem lesz. Szóval érted, ott áll otthon a manuális autó, amivel tudnál jogsi után gyakorolni, és te meg nem vezetheted, mert automatára tetted le.

Amúgy élmény is nagyobb kézi váltós autón. Az, hogy neked nem tetszett, hogy kapcsolgatni kell, azért van, mert nem tudsz vezetni. Ahhoz, hogy tényleg élvezd a kéziváltó nyújtotta élményt, már rutin kell.

Szóval apád teljesen reálisan látja a helyzetet, és jó hogy nem akarja, hogy automatára vizsgázz, ha már kifizeti neked a jogsit, mert azt akarja, hogy az a jogsi érjen is valamit, mivel automata autód úgyse lesz még évekig, és ha addig nem gyakorolsz, amit kézin tudsz csak megtenni, akkor meg kezdheted kb elölről az egész vezetést, annyira ki fog esni minden.

2021. jún. 12. 00:12
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

"automatán ... jobban tudsz figyelni mindenre."

Az első pár hónapban tényleg. De ha belejössz, a manuális váltó kezelésére sem kell figyelni. Ugyan úgy, ahogy séta közben sem figyelsz rá hogy most a bal lábadat, most a jobb lábadat teszed előre. Ez elsőre hihetetlennek tűnhet, de egy idő után így lesz.

2021. jún. 12. 00:16
 33/34 anonim ***** válasza:
63%
én apukád elleni véleménnyel vagyok. átfutottam a válaszokat nagyjából, lényeget már leírták, hasznosabb a kézi, de ha tudod hogy munkára nem használnád a jogsit, béna vagy a vezetéshez, tudod hogy világéletedben ehhez ragaszkodnál jobb az automata. én elkezdtem nézni pasiként vezetései gyakorlatokat és az a folyamatos kuplungkezelés, csúsztatás, váltóra odafigyelés nekem csak teher lenne, nekem nem kérdés ha valaha jogsim lenne, csakis automata. nem kell külön nehezítés köszönöm. persze könnyen beszélek, nekünk nincs külön manuális családi autó, sőt semmilyen, de én az elveim mellett kitartanék. nem érdekelne az sem ha dögunalom a vezetés, vagy hogy le leszek korlátozva. én tudnám így is hasznosítani és előrelépés lenne. de tényleg nagyon sokan érzik egy megkötésnek, őket is megértem. megítélés kérdése. ha úgy érzed nem jelentene gondot letenni a simát sem, érdemesebb, hisz utána nem vagy lekorlátozva, de ha úgy könyveled el magad hogy tökéletesen megfelel az automata és később sem gondolnád meg magad, lehet ez a neked való, emberenként változó
2021. jún. 22. 20:58
 34/34 anonim ***** válasza:
Kérdező, azóta mi a helyzet?
2023. febr. 23. 09:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!