Apukám nem engedi, hogy automata váltós kocsin tanuljak, mert szerinte az semmit nem ér. Szerintetek is így van?
Nagyon nagy élmény ülni, tekergetni a kormányt és egy lábbal "kezelni" az autót... Gondolon apukád fizeti szóval kénytelen leszel rá hallgatni🤷♂️
Nem nehéz a manuális váltóssal sem menni, egy idő után észre sem fogod venni hogy váltogatsz, csak csinálod majd rutinból... Kb úgy mint sétálásnál, eleinte kiskorodban minden egyes lépésre koncentrálni kellet, most meg csak odanézel ahova menni akarsz és mész. Ugyanígy lesz autóval is a váltás.
Egyébként én manuálissal tanultam, és mikor autót akartam venni volt egy ami nagyon tetszett csak autómata volt. Nincs bajom az autómatával, de kezdésnek mindenképp kézit akartam hogy ne szokjak eltőle. 9 hónapja van jogsim, azóta már nekem is rutinból jön autóban is a váltás. Sőt, a tanulóteherautóval sem okoz gondot, pedig ott 8 sebesség van.
16 éves korodtól dolgozhatnál, kereshetnél pénzt. Főiskolán ha jól tanulsz kaphatsz ösztöndíjat, stb.
Ha apuci fizeti a jogsit, akkor ő diktál, ilyen egyszerű.
Az nem igaz hogy semmit sem ér,de bőven több kézi váltós autó van mint automata,max az újabb és nagyobb kategóriás autóknál jellemzőbb az automata.De a legtöbb autó itthon 10-15 éves kompakt vagy annál egyel kisebb/nagyobb méretű autó és ezeknél szinte az összes kézi váltós.
Szerintem inkább tanuld meg egyszer kézivel,az elején nehezebb lesz de nem nagy ördőngősség csak bele kell szokni,utána az automata meg pofon egyszerű,2 perc se kell hogy használni tudd.És tegyük hozzá hogy autó vásárlásnál nagyon leszűkíted a neked való autók számát ha automata kell,simán lehet hogy a kinézett típusból max a negyede vagy kevesebb lesz az.Meg ha belefutsz egy felújításba az pár százezres simán lehet,kézinél max kuplungcsere van.
De ha apád pénzel akkor sok beleszólásod nincs,hidd el nem fogsz rosszabbul járni.
Apukád nagyon jól gondolja.
Tanulj meg kézi valtóson vezetni, attól még vezethetsz később automatát, viszont fordítva nem.
Néha érdemes az öreget is meghallgatni.
Kezdjük ott, hogy mikor majd az első saját kocsidat veszed párszázezerért, ott bajban leszel, ha csak automaták jöhetnek szóba.
Tanulj meg kezi valtos auton vezetni, nem nehez. Aztan ha kezedben a jogsi akkor olyan autot veszel amilyet akarsz, akar automatat is.
Nem fognak a kezi valtos autok kikopni egy jo ideig, tehat ne erre varj.
"Elvileg automatán sokkal jobb pedig a vezetés élmény és jobban tudsz figyelni mindenre."
Ez csak olyan emberekre igaz, akiknél már zavaró az, ha egyszerre kell sétálni és rágózniuk. Aki a kocsi kezelése mellett nem tud figyalni a környezetre, ne vezessen, ennyire egyszerű. A kézi váltót is meg lehet tanulni, aki tud vezetni, annak, ha hirtelen megkérdeznéd menet közben, fogalma sem lenne melyik fokozatban van a váltó, vagy mikor váltott legutóbb. Mert olyannyira készségszinten van az autó kezelése, mintha gyalogolnának. Csak arra figyelnek, merre akarnak menni, van-e valami akadály, gyalogos, stb, és az autó "magától" teszi a dolgát, oda sem figyelve teszik ki az indexet, váltanak, nem is igényel tudatos koordinációt, hogy "kis gáz, lassan engedem a kuplungot", mert ezen a fázison már a vizsgára illik túllenni.
Ha automata jogsid van, simán lehet olyan, hogy jogsi kell a munkához, de a céges flotta kéziváltós autókból áll. Buktad az állást.
Másrészt, aki fizet, az diktál. Ha automata jogsi kell, fizesd magadnak, ennyire egyszerű. De akkor a családi autót felejtsd is el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!