Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az oktatók miért nem tanítják...

Az oktatók miért nem tanítják meg hogyan kell gázfröccsel visszaváltani?

Figyelt kérdés
Miért a Youtube-ról kellett ezt megtanulnom? Addig mindig gondban voltam, ha meg kellett volna lódulni bizonyos helyzetekben, pedig még csak nem is nehéz. Előzni enélkül szinte nem is lehet normálisan, nem is nagyon mertem, amíg ezt nem tudtam.
2021. jún. 6. 02:23
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
10-es, szoktam úgy is, de gázfröccsel szerintem egyszerűbb. De oké, ez csak az én véleményem, biztos sokaknak felesleges. Viszont amikor lejtőn a motorfék miatt kell visszaváltani, akkor meg pont nem nyomnám a gázt utána. :)
2021. jún. 6. 09:18
 12/14 anonim ***** válasza:
55%

#8 Szintén lomha autóval járok, egész pontosan egy 1.4-es, 60LE-s F Astrával, aminek a 100km/h elérése önmagában nagy szám, előzni pedig csak méretes lendülettel lehet. Mindemellett jelentős gyakorlatom van a gázfröccsös visszaváltással, de közúton ezt még sosem éreztem szükségesnek, hiába a lomha autó. Ha ránt az autó, akkor az azt jelenti, hogy tégla lábad van és nem tudod rendesen használni a kuplungot, hanem csak leugrasz róla. Ha szépen normálisan engednéd fel, akkor nem rántana, mert a szinkrongyűrűknek lenne ideje tenni a dolgukat, de ha te 0.1 másodperc alatt ráb*szod a kuplungot, akkor ne is csodálkozz rajta, ha a motor ellenkezni fog.

Amúgy #2 voltam.

2021. jún. 6. 09:23
 13/14 A kérdező kommentje:
12, ez tök oké, de amikor alig pár alkalmas hely van egy hosszú kanyargós úton előzni, akkor nem a kuplunggal akarok finomkodni, hanem szabadulni akarok a 60-nal szüttyögő mögül. Abban igazatok van, hogy mondjuk Budapesten nincs erre szükség, ott én is elvagyok úgy, ahogy írjátok.
2021. jún. 6. 09:38
 14/14 anonim ***** válasza:
55%

Én írtam, hogy 18 év alatt egyszer sem kellett. Aztán rájöttem itt közben, hogy ha nem is sokszor, de gyötörtem telepakolt és leharcolt Buhánkát erdészeti úton, ott ha visszaváltásnál nem adtam

gázt mellé, akkor átharaptam a kormányt, olyat bólintott:)

De fogalmazzunk akkor úgy, hogy a nagy többségnek nincs szüksége erre a tudásra Magyarországon, így kimarad a tanmenetből.

2021. jún. 6. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!