Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért nem megy a visszaváltás?

Miért nem megy a visszaváltás?

Figyelt kérdés
Tanulóvezető vagyok és az jelenti a fő gondot, hogy a “kezdetektől fogva csak a sebességmérőt és a fordulatszámmérőt nézem”, hogy ne tévesszek. Persze mikor oda kerülök, hogy vissza kéne váltani totális káosz van a fejemben, azt se tudom milyen fokozatban vagyok és kifutok az időből. Az oktató mindig megelőz és mondja mit kell csinálni.. Azt mondta már rég hallanom kéne mikor mit kell csinálni az autóval. Nem a sebességemhez választok fokozatot.. stb. Szóval nem vagyok egy könnyű eset, de szeretnék tanulni. Van más is akinek ez gondot jelentett esetleg valaki el tudja magyarázni?

2021. máj. 9. 10:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A sebességmérővel ne foglalkozz! Nagyjából két esetben kell visszaváltani.

1. Lassításnál. Ekkor figyeled a fordulatszámmérőt, és amikor alacsony értéket mutat, visszaváltasz egyet. Ha nem nézed a fordulatszámmérőt, akkor a váltás szükségességét a rángató autó jelzi, de ezt jpbb nem megvárni.

2. Emelkedőn, ha a kocsi az adott fokozatban gyenge. Ekkor visszaváltasz egyet.

A lényeg, hogy egyelőre mindig csak egyet válts vissza. De ha az oktatód mást mond, úgyis kénytelen leszel azt csinálni.

2021. máj. 9. 10:34
 2/4 anonim ***** válasza:
82%

Nem igazán van mit magyarázni, ennél aligha van egyértelműbb dolog a vezetésben. Minél lassabban mész, annál alacsonyabb fokozat kell. Kész. Nagyon általánosítva a helyes fokozat valami hasonló:

1-es: 0-10km/h

2-es: 10-20

3-as: 20-30

4-es: 30-45

5-ös: 45-50

Ez csak városban használható, ahol 50 a max sebesség. És ott sem feltétlenül mindig igaz, szóval ismétlem magam: ez egy erősen általánosított leírás volt. Ezt így bemagolni nem lehet. A sebességérzetből, illetve az autó hangjából tudni kell, hogy milyen fokozatra van szükség, ezt pedig csak tapasztalattal lehet megtanulni. Hány óránál jársz most?

2021. máj. 9. 10:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Én úgy gyakoroltam be itthon a váltás, hogy fogtam egy fakanalat és a fokozatok elhelyezkedésének megfelelően egyesbe, kettesbe stb raktam, majd visszafelé, hogy mondjuk hármasból kettesbe hogy kell. Így valahogy megjegyezte a kezem az útvonalat és utána már ment.
2021. máj. 18. 14:44
 4/4 Attásko válasza:
Az én tanulóautóm (VW Polo) jelez, mikor hogyan kell váltani. Talán nálad is van ilyesmi, csak nem vetted észre
2021. máj. 19. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!