Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ever Givent tényleg a szél...

Ever Givent tényleg a szél fordította keresztbe, vagy emberi mulasztás volt inkáb?

Figyelt kérdés
2021. márc. 28. 09:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Vagy a szél, vagy emberi mulasztás. Majd kivizsgálják.
2021. márc. 28. 09:05
 2/7 anonim ***** válasza:
14%
Evergreen-re gondolsz? Nehéz elhinni, hogy a szél egy ekkora monstrumot keresztbe fordíthat, de majd kivizsgálják
2021. márc. 28. 09:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

#2: A hajó neve Ever Given

Szerintem emberi hiba is volt a dologban, lehet a szél rásegített, de önmagában nem hiszem, hogy elég lett volna ehhez

2021. márc. 28. 09:51
 4/7 anonim ***** válasza:
46%
Sajnos nem tudom. Ebben a témakörben én vagyok az egyetlen, aki nem profi a teherhajózásban, de majd jönnek a hozzáértők és megmondják.
2021. márc. 28. 09:56
 5/7 anonim ***** válasza:
47%

Nincs ilyen, hogy egyik vagy másik. Mindkettő.

Nyilván a szél okozta a problémát, erről van bizonyíték (a hajó pontos útvonala, iránya és irányzása publikus). Viszont az, hogy a kormányos nem tudta kordában tartani, az a saját hibája. A Szuezi-csatorna közel 150 éve létezik, évente sok ezer hajó kel át rajta és legjobb tudomásom szerint ilyen még nem történt. Szóval persze, alapvetően a szél volt a kiváltó ok, de kizártnak tartom, hogy a szél soha nem látott méreteket öltött volna (erről tudnánk, mert biztosan kiemelt része lett volna a híresztelésben, ha így lett volna), szóval a kormányosnak tudnia kellett volna kontrollálni a szituációt.

2021. márc. 28. 10:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Dehogynem, rendszeresen történik ilyesmi, csak nem mindegy, hogy egy közel Suezmax méretű konténerszállító akad fenn, vagy egy kisebb tanker (amit mérete és helyben átrakodhatósága miatt gyorsan le lehet szabadítani).
2021. márc. 28. 13:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Valami mulasztás tuti volt, aztán vagy kiderül, vagy nem. Tévedni amúgy is emberi dolog. Ez olyan, mint amikor havas úton keresztbe állsz az úton, lehet a havazásra fogni az egészet, de mégiscsak a sofőr a hibás, ha megcsúszik.
2021. márc. 28. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!