Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Felbontható az adásvételi, ha...

Felbontható az adásvételi, ha az eladó nem tájékoztatott, hogy jogositvány szükséges az eladott motorkerékpárhoz?

Figyelt kérdés
Vettem egy 125 cm3as motorkerékpárt, mert úgy tudtam, hogy B kategóriás jogsival vezethető. Csak a szerencsén múlott, hogy nem igazoltattak, és véletlenül tudtam meg, hogy A2 jogositvány szükséges hozzá, amiről az eladó nem tájékoztatott. Tegnapelőtt vettem, ezidő alatt nem is használtam, de az eladó nem hajlandó visszaadni a pénzem.

2021. márc. 17. 15:50
1 2 3 4 5
 21/49 D. Brasco ***** válasza:
100%
Aha...szóval hogy te úgy hitted....tudod szokták mondani hogy hinni a templomba kell....es nem,bem lehet beírni 50-esnek jelentsen ez barmit is.
2021. márc. 17. 17:12
 22/49 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha úgy "hitted", akkor kicsit alaposabban utána kellett volna nézned, mielőtt megvetted :) De legalább van egy fasza kis choppered, amit a kertben nézegethetsz, beindíthatsz. Most akkor már csináld meg a könnyített A1-et és pár hónap múlva vezetheted is.

Nem, nem tudod átírni 50-esnek a forgalmit. Alkoholos filccel gondoltad?

2021. márc. 17. 17:14
 23/49 anonim ***** válasza:
100%
Én meg azt hittem, hogy nyertem a lottón, aztán kiderült, hogy mégsem. Beperelhetem a Szerencsejáték Zrt.-t?
2021. márc. 17. 17:30
 24/49 anonim ***** válasza:
87%

Nem KÖTELEZHETŐ, hogy emiatt visszavegye a gépet. Ha van kedve szórakozni a papírokkal és ügyintézéssel, akkor nyilván persze megteheti, de nem kötelezhető rá.

Esetleg ha nem akarja visszavenni, próbálkozz be azzal, hogy kevesebbért visszaadod, hogy legalább megérje az idejét a plusz hercehurca.

2021. márc. 17. 17:43
 25/49 anonim ***** válasza:
100%
Az 50-nek papírozása egy 125-ös motornak pedig egy szóval leírható: okirathamisítás.
2021. márc. 17. 18:04
 26/49 anonim ***** válasza:
84%

Hülyének lenni alapvető állampolgári jog. Az eladó nem gátolta meg a kérdezőt eme jogának gyakorlásában. Neki nem kötelessége, sőt nem is teheti meg, hogy kikérdezi a vevőt, milyen jogosítványa van. Mert veheti másnak is, ajándékba, mindegy, nem az ő dolga.

Egyet tehet a kérdező, lerakja a könnyített "B-125"-nek is hívott A1 kategóriát. Kérdező, igen, kell tanfolyamra járni. Igen, ki is kell fizetni. Nem, nem az eladó fogja fizetni. Igen, kell vizsgázni a végén. Nem, a tanfolyamra és a gyakorlati vizsgára még nem mehetsz a saját motoroddal. Igen, ha leülsz a WC-re, előtte told le a nadrágod... mert ahogy itt előadtad magad, lehet hogy ez sem egyértelmű.

2021. márc. 17. 18:36
 27/49 anonim ***** válasza:
100%
Akkor add el te szerencsétlen, ne itt siránkozz, hogy használhatatlan a motor! Ahogyan megvetted, úgy el is adhatod, senki nem akadályoz meg benne. Ha szerencséd van, kicsit drágábban is elviszik. Ha nincs szerencséd, akkor tanulópénz. Ennyi.
2021. márc. 18. 22:29
 28/49 anonim ***** válasza:
100%
Azt csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy én úgy vettem az első motorom, hogy még nem volt meg az A2, egy ismerősöm hozta haza. Utána a pár évvel ugyanígy mgevettem a A kategóriás motorom, miközben még nem volt A, azt a bátyám hozta haza. A vevő felelőssége. Az eladónak semmi köze hozzá, hogy neked milyen jogsid van és ki fogja használni.
2021. márc. 18. 23:43
 29/49 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos tévedtek....Az 1991-es közlekedési szabályok alapján, a motorral hajtott jármű, gépjármű indító kulcsát, kölcsön, eladás céljából...stb., csak olyan személynek adható át , aki az adott gépjármű kategóriájának megfelelő, érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik, s ezt a jármű tulajdonosa köteles ellenőrizni, járművezetés tiltott átengedése megfelelő vezetői engedéllyel nem rendelkezőnek szabálysértésnek minősül, amely pénzbírsággal illetve a vezetői engedély bevonásával súlytható, mind az átadó, mint az átvevő részére! Innentől kezdve az eladó köteles visszavételezni a gépjárművet, ellenkező esetben szabálysértési eljárás indítható ellene ,,járművezetés tiltott átengedése" miatt!
2021. márc. 31. 09:51
 30/49 anonim ***** válasza:
0%
Bocsánat tévedtem....A vezetés tiltott átengedése bűncselekmény, nem szabálysértés!
2021. márc. 31. 09:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!