Felbontható az adásvételi, ha az eladó nem tájékoztatott, hogy jogositvány szükséges az eladott motorkerékpárhoz?
125cm3-as motorhoz A1-es jogosítvány kell, hacsaknem kétütemű, mert akkor lehet A2-es teljesítmény miatt (11kw-ig A1).
A1B könnyített tanfolyamot elvégezheted. Ha tudsz motorozni, akkor hamar meglesz.
A szerződés felmondására ebből az okból nem kötelezhető.
Nem. A te dolgod, hogy tudjad ezt, nem az eladóé.
Ez olyan, hogy veszek egy kábelt, hogy össze kösse a tv-t meg a laptopot, de rosszat veszek, akkor nem a bolt a hülye.
Ezzel az indokkal nem. Az eladónak nem kell erről tájékoztatni, mivel semmi köze nincs hozzá.
Ezt neked kell tudni hogy mivel mit vezethetsz.
Megvetted, így jártál. Nem az ő kötelessége szólni erről, te voltál tájékozatlan, ami után simán utána járhattál volna.
Innentől miért is venné vissza?
Azt mondta, hogy minden rendben van a papírokkal, ezenkívül azt is tudta, hogy kezdő vagyok és ez az első motorom.
Így most számamora használhatatlan.
Akkor sem az ő dolga ellenőrizni, hogy neked van-e rá jogsid vagy nincs. Amúgy a vasaláshoz nem is kell.
Én is úgy vettem meg az első autómat, hogy nem volt még jogsim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!