Felbontható az adásvételi, ha az eladó nem tájékoztatott, hogy jogositvány szükséges az eladott motorkerékpárhoz?
"Én is úgy vettem meg az első autómat, hogy nem volt még jogsim."
Annó, én is. :)
Én kapizsgálom mit akar a kérdező kiböfögni, épp csak fogalmazni nem tud.
Szerintem vett egy 125/50-es motort. Abban igaza van, hogy az eladó hazudott a motorról, mert nem segédmotor és B-vel nem vezethető. Viszont egy szóbeli hazugságért elég nehéz bárkit is felelősségre vonni.
Továbbá a vevő felelősége utánajárni a venni kívánt jármű adatainak.
Ezt hívják tanulópénznek.
Két dolgot tehetsz.
1. Továbbadod a motort egy baleknak.
2. Használod segédmotorként. Viszont ha baleseted lesz, vagy akár csak részesévé válsz, onnantól te leszel a hunyó. Engedély nélküli kategória vezetése, műszaki vizsga hiánya, biztosítás csalás.
Örülhetsz, ha a házat nem viszik el a fejed felől.
Szabadon választhatsz.
10.: Nem azt akarta mondani !!!
"Vettem egy 125 cm3as motorkerékpárt, mert úgy tudtam, hogy B kategóriás jogsival vezethető. "
Ezt írta és még nem szégyell hülyét csinálni magából, amekkora balek.
"Azt mondta, hogy minden rendben van a papírokkal, ezenkívül azt is tudta, hogy kezdő vagyok és ez az első motorom."
Papírok rendben? Igen, rendeztétek. Kezdő vezetheti? Igen, megfelelő jogsival.
Szóval akkor szerinted hol hibázott az eladó? Ő semmi olyat nem mondott, ami téves lenne.
Komolyan nem akarom elhinni, hogy ez egy valódi kérdés. Kérlek írd meg, hogy csak poén volt. Bedőltünk neki jó sokan, haha jó poén volt, na de most már kérlek fejezd be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!