Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kamionozók, milyen navigációs...

Kamionozók, milyen navigációs szoftvert (GPS) használtok?

Figyelt kérdés
Tudtok ajánlani valami olyat, amivel jók a tapasztalataitok? Nyilván fontos lenne, hogy kamionos beállításokat figyelembe véve tudjon utat tervezni, tehát ne vezesse be az ember olyan helyre mondjuk, ahol nem fér át a híd alatt, stb.

2021. márc. 7. 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Használtam tomtom go 6250 professionalt, most pedig garmin dezl lgv 700-at használok. Utóbbi jobban bejött összességében. Annyi bajom volt vele eddig hogy néha bizonyos utaknál úgy tudta hogy az az út le van zárva (kis szakaszon) és az istenért nem akart arra vinni. (pl éjszaka lezárás volt, de már nincs) De viszonylag ritka az ilyen és ha odafigyelsz akkor jó. Gyorsan tervez, köztes pontot is gyorsan berakja stb. Jobban testreszabható is. A tomtom az egy nagyon egyszerű és néha nagyon buta gps. Egyértelmű útvonalakon olyat tervezett néha hogy csak fogta a fejem, mer' szerinte ott nekem tiltás van kamionnal. Közbe semmilyen tiltás nem volt ott. De lehetne sorolni. Ilyet hogy pl 7,5t behajtani tilos kivéve ez meg az, azt egyik gps sem tudja. Az útvonal végét mindig át kell nézni google térképen. (műholdkép + ha van akkor utcanézet) Egyébként sokan az igora esküsznek, én azt nem próbáltam.
2021. márc. 7. 20:51
 2/10 anonim ***** válasza:
62%

Egyik navigáció sem tökéletes.

Ha élő forgalom látása fontos számodra dugókerülés miatt, akkor TomTom-ot javaslom. Abban ő a legjobb. Ha jó útvonaltervezést szeretnél, akkor IGO. De igazából bármelyik ismert GPS márkát lehetne mondani, mindnek van valami előnye/hátránya. Én azért mondtam ezt a kettőt, mert ezeket ismerem behatóan.

2021. márc. 7. 20:59
 3/10 anonim ***** válasza:
54%
Sygic
2021. márc. 8. 06:46
 4/10 anonim ***** válasza:
28%

sygic lol... komolyra forditva a szot, igoval tokeletesen el lehet boldogulni ha esz is tarsul melle. Dugokat elkerulni a tomtom jol tudja palyan-orszaguton, varosban egy kalap xar a tomtom, ossze vissza tervez fel s ala, mert egy lampa miatt 1 perces dugo lett ahh borzalom... Budapesten probaltam, a fejemet fogtam mi az istent muvel :D

Garmin egesz fajan nezett ki az idojaras jelentesevel meg domborzati elorejelzessel

2021. márc. 9. 11:42
 5/10 anonim ***** válasza:
55%

"el lehet boldogulni ha esz is tarsul melle"

vö.

"ossze vissza tervez fel s ala, mert egy lampa miatt 1 perces dugo lett ahh borzalom... Budapesten probaltam, a fejemet fogtam mi az istent muvel :D"

Ironikus. Talán ha kikapcsoltad volna városon belül a dugókerülést, akkor nem tervezett volna össze-vissza. De tudom, a navigációhoz ész is kell, te magad írtad.

2021. márc. 9. 14:24
 6/10 anonim ***** válasza:
mivel teszteltem, ezert mit kapcsoljak ki te nyomorek? A waze erdekes modon nornalisan tud tervezni varoson belul, a rendes dugokat elkerulve.
2021. márc. 9. 14:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor teszteld ésszel, ahogyan az IGO-nál is említetted. Legyél következetes. A TomTom is teljesen jó városon belüli navigációra, csak ki kell kapcsolni rajta a dugókerülést olyankor.
2021. márc. 9. 14:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Be lehet a tomtomon állítani hogy automatán kerüljön vagy rákérdezzen hogy használni akarod-e a kerülőútvonalat. Meg ha jól emlékszem azt is hogy fel se ajánlja, csak menjen az eredetin. Miért kell egyből nyomorékozni azt aki kijavít? (Még ha egy kicsit szarkasztikusan is tette.)
2021. márc. 9. 15:03
 9/10 anonim ***** válasza:
28%
Tom nemjó
2021. márc. 9. 19:13
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a tippeket, tanácsokat!
2021. márc. 9. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!