Fellebezhetek, ha bevonták a jogsimat?
"Igazából ő jött nekem hátulról"
Miután féktávolságon belül besoroltál elé.
Tehát kérdező, te úgy gondolod, hogy csak az ütközés pillanatában okozott sérülésért vagy felelős?
Neked épp csak a lőkhárítódon lett egy pici karcolás, és akkor részedről máris minden oké?
Tudod engem szeptemberben, egy hozzád hasonló balfasz "pöckölt" le az útról, neki is csak a lökhárítója, és a sárvédője sérült, de engem a tűzoltók vágtak ki az autóból a szántóföld közepén.
Megúsztam egy lábtöréssel, egy enyhe agyrázkódással, és 3 bordatöréssel, ami az övnek volt köszönhető.
Az autóm (nem olcsó) totálkáros lett a tűzoltók beavatkozása miatt, ezzel nincs is semmi baj, Ők a munkájukat végezték, elég profi módon.
Nos, teljesen jogos a bevonás, és nagyon remélem, hogy egy baromi hosszú, és baromi költséges eljárás után SEM kapod vissza.
De (hogy maradjunk az én példámnál), persze én voltam a hülye, mert merészeltem szabályosan közlekedni.
A jogszabály külön csoportokba sorolja a 8 napon belül, a 8 napon túl, a maradandó egészségkárosodást és a halált okozó balesetek okozásához kiszabandó minimum és maximum büntetéseket.
Sajnos csak ennyin múlik. Ha ugyanabból a figyelmetlen manőverből csak megütötte volna magát a motoros, akkor egy sima biztosítási ügy lenne, így hogy eltört a lába, bevonták a jogsid, de ha a nyakára esett volna és szörnyethal, akkor most 3 év felfüggesztett börtönbüntetésen lennél.
Szóval ez nem a legrosszabb, ami történhetett volna veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!