Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Fellebezhetek, ha bevonták a...

Fellebezhetek, ha bevonták a jogsimat?

Figyelt kérdés
Egy évre elvették a jogosítványomat egy aprócska koccanás miatt. Lakott területen egy körforgalom előtt a szélső sávba soroltam, és nem vettem észre, hogy mögöttem jön egy motoros. Egész lassan mentem, max 20al és a tükörbe is néztem, de nem látszott semmi. Épp csak az első kerekét kaptam el, az autómon alig látszik a sérülés, csak a festék jött le picit a lökháritómröl, ott ahol a motor gumijához ért. A motoros sípcsonttörést szenvedett, de nem ütközés miatt, hanem csak a saját motorja esett rá. Ha autóval közlekedett volna akkor 100% hogy nem esett volna baja.

2021. márc. 3. 17:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Atyaég, itt tényleg van baj rendesen. Te váltottál sávot, innen már nem lehet ő a hibás. A sávot váltó járműnek kell elsőbbséget adni. Arról nem beszéélve, hogy mivel elvették a jogsdi, a baleseti helyszínelő már megállapította, hogy te vagy a hibás, szóval nem értem, mit akarsz még megmagyarázni.
2021. márc. 3. 17:29
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Bazmeg ne legyél már ennyire kretén tényleg!
2021. márc. 3. 17:30
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

"Igazából ő jött nekem hátulról"

Miután féktávolságon belül besoroltál elé.

2021. márc. 3. 17:32
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Helyesbítek.

Bevágtál elé

2021. márc. 3. 17:34
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
A jogsit is véletlenül vonták be valószínűleg.
2021. márc. 3. 17:35
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Ugye viccelsz ezzel a védekezéssel? És a motorja milyen okból esett rá?
2021. márc. 3. 17:43
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Ezek nagyon rossz kifogások,ha szerencsétlenül játszódnak le a dolgok könnyűszerrel megnyomorítasz egy másik embert egész életére a figyelmetlenségeddel,jogos a büntetés.De most olvasom a válaszokat és úgy tűnik egy troll vagy,legalábbis remélem mert a diliházban a helyed ha ezt komolyan mondod.
2021. márc. 3. 18:15
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Tehát kérdező, te úgy gondolod, hogy csak az ütközés pillanatában okozott sérülésért vagy felelős?

Neked épp csak a lőkhárítódon lett egy pici karcolás, és akkor részedről máris minden oké?

Tudod engem szeptemberben, egy hozzád hasonló balfasz "pöckölt" le az útról, neki is csak a lökhárítója, és a sárvédője sérült, de engem a tűzoltók vágtak ki az autóból a szántóföld közepén.

Megúsztam egy lábtöréssel, egy enyhe agyrázkódással, és 3 bordatöréssel, ami az övnek volt köszönhető.

Az autóm (nem olcsó) totálkáros lett a tűzoltók beavatkozása miatt, ezzel nincs is semmi baj, Ők a munkájukat végezték, elég profi módon.

Nos, teljesen jogos a bevonás, és nagyon remélem, hogy egy baromi hosszú, és baromi költséges eljárás után SEM kapod vissza.

De (hogy maradjunk az én példámnál), persze én voltam a hülye, mert merészeltem szabályosan közlekedni.

2021. márc. 3. 18:25
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
A jogsidat se vették el, csak pihen egy kicsit a rendőrségen :D
2021. márc. 3. 18:32
 20/24 Vortrex ***** válasza:
100%

A jogszabály külön csoportokba sorolja a 8 napon belül, a 8 napon túl, a maradandó egészségkárosodást és a halált okozó balesetek okozásához kiszabandó minimum és maximum büntetéseket.

Sajnos csak ennyin múlik. Ha ugyanabból a figyelmetlen manőverből csak megütötte volna magát a motoros, akkor egy sima biztosítási ügy lenne, így hogy eltört a lába, bevonták a jogsid, de ha a nyakára esett volna és szörnyethal, akkor most 3 év felfüggesztett börtönbüntetésen lennél.

Szóval ez nem a legrosszabb, ami történhetett volna veled.

2021. márc. 3. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!