Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen módszerekkel lehet...

Milyen módszerekkel lehet csökkenteni a fővárosi utakon áthaladó forgalmat?

Figyelt kérdés

- Dugók vannak

- Egyre többen használnak alternatív közlekedési formát (tömegközi, kerékpár, roller stb)

- Mégis növekszik az autók száma

Felmerülő alkérdések:

- Mik az okai annak, hogy ennyien sokan járnak BP-n?

- Mik vezettek oda, hogy emellett döntöttek?

- Milyen alternatívát lehet találni?

- Miért nem ezeket keresik, az emberek?

Megoldási javaslatokat is várok, nem baj, ha nem kivitelezhető rövid távon. Új ötletek, új ismeretek miatt írtam ki a kérdést (és mert másik topiknál ebbe az irányba ment a beszélgetés, ami ott nem volt előnyös, itt meg teret lehet adni neki - köszi.)

Kérek kulturált vitát a témában. Érdekelnek az álláspontjaitok.

2021. febr. 15. 18:29
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Következő kérdés, hogy miért kell ennyi embernek Fővárosba menni? Mi van ott, ami máshol nincs?
2021. febr. 17. 20:39
 32/42 anonim ***** válasza:

Ezt most komolyan kérdezed? Ennyire főváros centrikus ország, mint Budapest, nem sok van még. Egyrészt földrajzilag ilyen, másrészt minden, de minden út odavezet, ezáltal az átutazók is átmennek Budapesten, mint pl én, ahogy írtam korábban.

És akkor itt válaszolnék a korábbi kérdésedre is, hogy mikor megyek át Budapesten, és mikor nem: reggel 7től kb olyan 10ig, és délután 2től olyan 5-6 óráig. Azonkivül bármikor bemegyek. De volt olyan is, hogy reggel 7 után értem az M0 letérő közelébe, és a google maps azt javasolta, hogy menjek át a városon, mert valami giga baleset volt az M0-án. Persze iszonyú forgalmat terelt ez be a városba, de ahhoz képest egy óra alatt átvergődtem magam, az M0-án álltak vagy 3 órát akkor, olvastam a hírekben.

2021. febr. 17. 22:54
 33/42 Alex Fly ***** válasza:
100%
@31: és tegyük hozzá, hogy - habár túlzásnak tartom a körülötte kialakult hisztit- de ennek bizony Trianon az oka. Az ország közlekedési rendszere úgy nézett ki, hogy középen volt Budapest, ezt az utak/vasutak összekötötték a nagyobb városokkal, illetve az ország szélein ezek is össze voltak kötbe egymással, mintegy gyűrűt alkotva. Na ezt a gyűrűt vágták le az országról és maradtak meg a sugarak a főváros felé. Mondhatni mindsn út Rómába vezet...azaz jelen esetben Budapestre.
2021. febr. 18. 00:12
 34/42 anonim ***** válasza:
Meg az is tény, hogy egyre többen költöznek a budapesti agglomerációba. Onnan meg hova járnak napi szinten? Budapestre. Nagyjából millió autóról van szó. P+R parkolókat pedig nem építettek ki, pedig lett volna idő fejleszteni. Ezzel együtt az se volna megoldás ilyen növekmény mellett.
2021. febr. 18. 00:28
 35/42 A kérdező kommentje:

Át utazást megértem. És köszi az idősávokat, így már van értelme. Bár ez ellentmond az előzőnek, hiszen adott 2 sávban járhatatlan a város.

A költözés már következmény.

2021. febr. 18. 20:12
 36/42 Alex Fly ***** válasza:
100%
@35: a költözés részben következmény, részben kiváltó ok. A pesti embernek elege van abból, hogy mindent elárasztanak a gépkocsik, inkább kimenekül a zöldbe - azaz a városközeli települések egyikén vesz egy házat és odaköltözik. De persze dolgozni, vásárolni, szórakozni a fővárosba jár, és persze autóval - így ő is növeli azt az elviselhetetlen körülményt, ami miatt elmenekült. De most már nem az ő problémája, hiszen a következményekkel nem kell foglalkoznia: ő hazamegy, a budapesti lakosokra hagyva az általa generált gondokat... Amelyek miatt többen úgy gondolják, hogy elegük van ebből, inkább kiköltöznek egy nyugodtabb helyre -és kezdődik mindsn elölről... Őrökkön-örökké ámen...
2021. febr. 18. 22:26
 37/42 anonim ***** válasza:
Hát ilyen idősávokban minden város forgalmas (de nem járhatatlan), vannak olyan időszakok hétköznap, mikor még egy falu is forgalmas, mikor mindenki elindul munkába.
2021. febr. 18. 22:55
 38/42 A kérdező kommentje:

#37 Veszprém pont hulla csöndes :)

A "minden" ellentéte az egy kivétel.

2021. febr. 19. 09:04
 39/42 anonim ***** válasza:
Veszprém hulla csendes? Azon megy a vita évek óta, hova lehetne parkolókat építeni, most épp egy focipályát néztek ki neki. 4 év alatt (2016-2020) 4000-el nőtt ott a kocsik száma (hatvanezres városka). Ugyanaz a móka.
2021. febr. 19. 09:47
 40/42 A kérdező kommentje:
10 éve költöztem el onnan. Akkor hulla szag volt. Focizni lehetett a Hotel előtt.
2021. febr. 19. 15:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!