Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Most voltam először vezetni,...

Most voltam először vezetni, ha az oktató szerint lehetséges hogy nincs tér látásom, mert nem jól megy, akkor menjek orvoshoz gyorsan?

Figyelt kérdés
Sajnos azt mondta nagyon rosszul megy, elindulás jó, de kanyarodás meg ezek nagyon rossz. Azt mondta ha legközelebb sem lesz jobb lehet orvoshoz kéne menni. Hogy vizsgáljanak ki. Nektek hogy ment elsőre? Nekem már el is ment a kedvem. Szerintem nagyon izgulok attól félek valami bajt csinálok sajnos kár hogy nincs már rutin pálya.

2021. jan. 7. 12:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%
Más az a térlátás teljesen. Attól, h az oldalakat nem érzed, még nem rossz a térlátásod. Amúgy meg majd szemész szakorvos adjon róla diagnózist, ne egy oktató.
2021. jan. 7. 15:09
 12/17 anonim ***** válasza:

Azt te tudod, hogy milyen a látásod(?)

Ha úgy érzed nincs vele baj, akkor az oktató le akar húzni. A legkülönfélébb módszerekkel próbálkoznak, ez most épp a "térlátást" hozta fel ürügynek.

2021. jan. 7. 15:37
 13/17 A kérdező kommentje:
Én látok egyébként, lehet hogy észre vette hogy hozzám több türelem kell mint másokhoz és le akar rázni, hátha váltók oktatót vagy nem tudom. De szerintem első alkalomkor más is béna még. Szerintem, ha sose vezetett.
2021. jan. 7. 16:47
 14/17 A kérdező kommentje:
Meg hát azért mentem oda mert jó lenne megtanulni, nem értem hogy várja el hogy azonnal jól menjen. Nyilván ha kiderülne hogy nem vagyok alkalmas az más. Azt el kell fogadni.
2021. jan. 7. 16:49
 15/17 anonim ***** válasza:
90%

"Térlátás a távolság felismerést jelent"

A térlátás térlátást jelent. Pont azt jelenti ami :D

2021. jan. 7. 17:19
 16/17 anonim ***** válasza:
91%

Amúgy nem tudom hogy lehet első vezetésből bármit levonni, főleg ha előtte soha nem vezetett az illető.

Amúgy meg ismertem olyat, aki fél szemére nem lát, és pontosan ugyanúgy megtanult vezetni és vezet minden nap mint bárki más.

És ahogy írták, simán benne van, hogy már az elején "elhinti" az oktató, hogy ez bizony nem 30 óra lesz...

2021. jan. 7. 17:23
 17/17 anonim válasza:
67%

Hova valósi vagy? Én azt ajánlom, hogy a szemész után cserélj oktatót....

Én már jogosítvánnyal rendelkezve 15 év kihagyás után elmentem felújító vezetésre. Az oktató kivitt a rutinpályára ahol 3 órán keresztül csak körbe körbe vezettem illetve szlalomoztam indexet használva úgy , hogy végig az elejétől kezdve pedálozott helyettem...szörnyű....

5 óra alatt nem jutottunk el még odáig sem, hogy beindítsam egyedül önállóan az autót.

Nekem nagyon fura volt, mert 15 éve nem így tanultam, de gondoltam ok, hátha most máshogy csinálják, bíztam benne, bár éreztem hogy valami nem ok.

Aztán eljött a 4.-5. óra.

Az 5. órán az utolsó fél órában kivitt a forgalomba úgy , hogy szintén végig ő használta a pedálokat és én csak kormányoztam és indexeltem.

Ezalatt a fél óra alatt, konkrétan még így is kb. 20* nyúlt bele a kormányba, ami baromira idegesített és akkor már feltűnt, hogy ejnye-bejnye anno 15 éve egyáltalán nem éreztem magam ilyen ügyetlennek.

Na akkor döntöttem el, hogy kipróbálok egy másik oktatót...

és milyen jól tettem....

Össze sem lehet hasonlítani a kettő oktatót.....

A másik oktató beültetett az autóba, mondta hogy induljak.

Amikor hallotta, hogy 5 óra után még a pedálozáshoz sem jutottunk el, ki volt akadva, hogy de akkor mit csináltunk eddig a másikkal.

Szépen el tudtam indulni, egy óra alatt 5 * annyit tanultam nála, mint az első oktatónál...

Ha az elsőnél maradok, akkor valószínűleg és vagyonba került volna a felújító vezetésem és egy életre elment volna az önbizalmam, és a kedvem a vezetéstől de hála most az egyszer bátor voltam és azt mondtam nem hagyom most már magam...

Ma volt a 3. órám a másik oktatóval és már azt mondta, hogy szerinte nyugodtan kezdjek el vezetni.

Na jó mondjuk, szerintem meg nagyon nem vagyok még felkészülve, de mégis kezd visszatérni az önmagamba vetett hitem.

Ha annál az első női oktatónál maradok, akkor talán még mindig a kormányzási technika állítólagos helyes elsajátításánál tartanánk.

Sokan mondták, hogy csak le akart húzni a nő anyagilag, de én egyáltalán nem gondolom ezt és nem is nézném ki belőle, viszont azt igenis gondolom, hogy bizony sajnos nincs tapasztalata, félti az autóját és alkalmatlan a vezetés oktatására.

Sajnálom azokat a kis tanulókat, akik a jogsit szeretnék ilyen oktatóknál elkezdeni, mert sokaknak fogalma nincs szerintem, hogy lehet ezt máshogy is csinálni.

Szóval kedves kérdező, nézesd meg szépen a szemed és ha nincs gond és nincs akadálya akkor válts oktatót.

https://www.youtube.com/channel/UCbDLrYrhoWRun5CiYutkkaw

Amúgy ide járok. Őket bátran merném ajánlani, bár gondolom nagy eséllyel nem pont pécsi vagy..:D

2021. jan. 7. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!