Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az Alkotmány Bíróság jogtalann...

Az Alkotmány Bíróság jogtalannak tarotta-e a parkolási díjakak eltörlését, amik egy év után kerültek beadásra?

Figyelt kérdés
2006-os parkolási büntetésemet megszüntette a bíróság, a parkoló társaság fellebezett, arra hivatközva, hogy az Alkotmány Bíróság előtt van a törvény eltörlése.
2008. nov. 30. 09:35
 1/2 anonim válasza:

A 2008. évi XXX. törvény 63. §-ának 10 pontjában írják le, hogy minden egy évnél régebbi igényt illetve folyamatban lévő ügyet le kell zárni.

Erre az alkotmány bíróság a 661/B/2008-as határozatában eltörölte, arra hivatkozva, hogy a parkolási társaságokat anyagi veszteség éri, és ez ütközik a tulajdon jogi törvényekkel... Ráadásul ha jól tudom, még elévülésről sem lehet beszélni, mivel a tuljadoni, személyi jogi igények (a parkoló területének jogi tulajdonosa igényt tart a tuljadona ideiglenes bérbe adásáért neki járó pénzösszegre) nem évülnek el.

Nekem van 2 olyan parkolási büntetésem, ami még 2004-es évjáratú. Bár a parkoló cédulákat többnyire eltettem elvileg nem lenne gond. Csakhogy a kérdéses járművel balesetem volt közel 3 éve. A parkoló jegyeket a kesztyűtartóban tartottam... (igaz, csak az egyikre emlékszem...de az is 5000+kamat) ami ment a ronccsal. Mikor kijött az említett törvény módosítás, fellélegeztem, erre most eltörlik én meg szívóágra kerülök a bíroság "kedvessége" végett.

Ezért kérdezem én is tovább : Tehetek-e még valamit?

2009. ápr. 14. 16:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Nos, nekem időközben megoldódott ez a problémám, ugyanis az akkor eltörölt bírságot az újabb bírósági tárgyaláson a bírónő ismét eltörölte, most már végérvényesen és jogerősen, bizonyítékok hiányában, ez egyébként 2006-os parkolási ügy volt. Így azt mondom reménykedj, hogy te is így jársz, amit kívánok is őszintén!
2009. ápr. 15. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!