Albiban laktam, ahol nm voltam bejelentve, egymás közt papírt írtunk alá, h ott lakom. Ha nm fizetném ki utsó teljes havi rezsit, amit jogtalannak tartok, mert hihetetlenül magasat számoltak félévre visszamenöleg a társak, jár e vmi következménnyel?
Figyelt kérdés
Nem támasztják alá számlákkal,csak a saját maguk kis számolgatásával. Az eddigi rezsi havonta 10-15ezer volt fejenként, most 45ezreset számoltak ki nekem. Korrekt módon kifizetnék nekik 20ezret,ami sztem reális. Vmit tudnak velem kezdeni?! Nem vagyunk bejelentve, csak egymás között egy papír.2011. jan. 5. 12:48
1/6 anonim válasza:
Az a papír egy egyszerű írásformában készült szerződés, ami két vagy több személy kölcsönös és egybehangzó, joghatás kiváltására irányuló akaratnyilatkozata; olyan ígéret vagy megállapodás, amit a jog elismer és akár kényszerítheti is a betartását. Ennyit jelent az a papír.
2/6 anonim válasza:
Nézd ha te használtad el az albérletben ezt a "rezsit" akkor azt illik kifizetni.Ezt lelehet ellenőrizni,hogy elkéred a számlákat és a dátumokat megnézed.A lakásban levő mérőórák viszont ha a tulaj nevén vannak,akkor igen nehéz lesz neki ezt törvényes úton behajtatni rajtad.Számtalan ilyen példával találkoztam már.
3/6 anonim válasza:
A tulaj viszont behajtja a társaidon. Ha elhasználtad, fizess, van lehetőséged ellenőrizni a számokat, tedd meg! Ha 45, akkor 45!
5/6 anonim válasza:
Igenis, számlák nélkül semmit. Ha számlákkal igazolják, hogy 45, amit fizetned kell, akkor fizess.
(Én is úgy laktam albiban, ahogy te, csak papír volt, nem volam bejelentve. Mi jól kijöttünk a nénivel, mind a 2-en méltányosak voltunk a másik felé.)
Jogi útra úgysem terelheti az ügyet, mivel nem jelentett be, nem fizet utánad az APEH felé semmit.
6/6 anonim válasza:
Igy van amig nem hozza a közüzemü számlákat,amin rajta kell lenni a dátumnak is addig egy fillért se!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!