Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megint megbuktam KRESZ-en....

Megint megbuktam KRESZ-en. Miért nem sikerül?

Figyelt kérdés

Ma voltam másodszor KRESZ-vizsgán. Előszőr 3 éve,a tanfolyam után egyből, de akkor 60 ponttal nem mentem át. El is ment a kedvem az egésztől egy jó időre, de most pár hete, úgy döntöttem, azért is megcsinálom. Készültem keményen,oda-vissza csináltam az oktatóprogramot, amíg nem sikerült, ráadásul direkt olyat vettem, amiben az újítások is benne vannak. Az utolsó pár napban már mindig sikerült, minden részből felkészültem.

Ma 51 pontot értem,ami ugye 9 ponttal rosszabb,mint a 3 évvel ezelőtti eredményem.Miért nem sikerül,amikor gyakoroltam rá, készültem, szüleim,ismerőseim is segítettek a felkészülésben, mindig figyeltem, éppen milyen forgalmi helyzetben vagyunk,hogy a vizsgán tudjam hasznosítani...és ennek ellenére a statisztika szerint még annyit sem tudok,mint anno.

Tényleg nem tudom mit csináljak. Majd' szétvet a düh, a pokolba kívánom az egészet, de nagyon szeretnék már vezetni...Volt esetleg valaki hasonló helyzetben? Tapasztalatok,tanácsok? Ja,és ha valaki tud mondani egy helyet,ahonnan a TÉNYLEG aktuális KRESZ-vizsga CD-t be lehetne szerezni azt is megköszönném, mert már tényleg nem tudom,hogy melyik a jó...(a régi,amilyen ma a vizsga is volt,vagy az új...igaz,egy új szabályra vonatkozó kérdést se kaptam ma...)

2010. aug. 10. 16:17
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

Utolsó:Azért egyet tisztázzunk.

Én sem úgy mentem be a vizsgára,hogy nem tudok semmit.Amiket te említettél,azokat pl, már elég régen tudom,és tényleg evidensek is. De beszélhetnénk az olyan kérdésekről is,amelyekről lesír,hogy csak sz*patásnak van benne a programban.

Egyébként én is sokat gyakoroltam. 3 éve úgy mentem el,hogy tényleg alig gyakoroltam,nem is sikerült egyszer sem a próbavizsga.Akkor lett ugye 60 pontom.

Most úgy mentem el,hogy legfrissebb programmal gyakorolva, többször is sikerült a próbavizsga. Eltökélt voltam, és úgy ültem le a gép elé,hogy menni fog, még az új szabályok sem foghatnak ki rajtam,mert tudom azokat is. Aztán jött a hidegzuhany: szerintem rohadtul a régi vizsga anyaga volt feltéve a kérdésekben, egyetlen friss szabállyal sem találkoztam...és nem kapkodtam,minden olyan kérdésnél,amiben nem voltam biztos, tovább-ot nyomtam.Meg voltam róla győződve,hogy a kemény munka,és a gyakorlás meghozza gyümölcsét. Hát,nem így lett.

Ezért is kérdeztem,hogy akkor honnan a ménkűből tudnék AKTUÁLIS KRESZ gyakorlót szerezni...

2010. aug. 10. 17:17
 12/48 anonim ***** válasza:
100%

Énis 22 éves vagyok, 5 éve csináltam meg a jogsit. Elsőre meglett, talán 3 hibával. A próbák mind hibátlanok voltak előtte.

De tizenegy-két éves korom óta a kreszkönyveket bújtam. Így nem kellett külön tanulnom rá. Szóval szerintem nem egy ördöngösség, ha gyerekfejjel így megragadt.

Azt jól teszed hogy nyitott szemmel utazol, figyled a helyzeteket. A konkrét vizsgasort nem hiszem hogy meg lehetne szerezni, de felesleges is. Nem csalással kell elérni a jogsit. Épp elég rézbőrű furikázik piacon vett jogsival.

Szóval kitartás, és megtalálod benne a logikát. Mert van :) Az utcán kinnfelejtett 30-as táblákon már ne keresd ;)

2010. aug. 10. 19:13
 13/48 A kérdező kommentje:

Utolsó: Köszi a biztatást, és a világért se vedd magadra, de ezzel a ,,kitartás,majd meglesz" dumával már nagyon tele van a padlás...és az egyik ok éppen az,amit te is említettél, hogy mennyien furikáznak ,,vett" jogsival.

Amúgy nekem nem a feladatsor kell,hanem egy friss,aktuális gyakorló program,amivel tényleg azokat a kérdéseket tudom gyakorolni,amiket akár holnap kaphatnék vizsgán. Én nem csalással akarok jogosítványt...tudom,hogy meg kell érte dolgozni. Csak abból van nagyon elegem,hogy a munkámnak semmi gyümölcse nincs.

2010. aug. 10. 20:43
 14/48 anonim ***** válasza:
54%

szerintem az lehet a gond, hogy mégsem gyakoroltál eleget. nem tudom ez vigasztal-e, de én kb 200 tesztsort csináltam végig úgy, hogy a végén még mindig maradtak olyan kérdések, amiket az előző alkalommal egyszer sem! dobott fel a gép! Az ötvenedik teszt után is buktam meg, mert épp úgy jött ki a lépést hogy kaptam pár olyan szivatósat, amit addig még nem is láttam...

Az hogy friss vagy nem friss a gyakorló progi tökmindegy, mert egyrészt saját bevallásod szerint sem azon múlt, másrészt max. 1-2 új szabály változott, amiket azért IQ-ból is meg lehet válaszolni, de mégha csak azokat is buknád is, max pár pontot vesztenél, nem 20-as nagyságrendűt.

Korábbi kérdésekben itt a GYK-n már fel lett téve a kérdés, keress rá, valaki volt olyan kedves és feltöltötte, szerintem még letölthető.

Én úgy tanultam, hogy könyvet elolvastam először mint egy olvasmányt, és próbáltam megérteni mi miért van. Majd megint elolvastam, de már próbáltam megtanulni a szabályokat, az egyes összefüggéseket teljesen átlátni. Majd mégegyszer, de már totál megtanlni. Közben tesztelgettem jó sokat.

Csak tesztelgetésből sosem lesz meg a vizsgád, direkt úgy van kitalálva. Egyszer kétszer el kell olvasni a könyvet, hogy ne csak tesztekre tudj válaszolni, hanem képben is legyél. Én kb . a 200. vegyes teszt után témekörönként végigcsináltam az összeset, majd megint vegyeseket, és annak ellenére hogy már a könyökömön jött ki, még ígyis lett pár pont hibám. A vizsga viszont 100% lett :)

Amit előttem írtak tök jogos, hogy ne abból indulj ki ohgy otthon épp meglett, mert az akár lehet szerencse kérdésese is, kerülj tartósan legalább 95% közelébe.

A kresz logikus, max. Te nem olyan logikával gondolkodsz, mint ahogy a szabályalkotó. Ha megírnád hogy melyik szabályban nem találsz logikát talán tudnánk segíteni.

2010. aug. 10. 22:12
 15/48 anonim ***** válasza:
16%
Azért, mert GyP-s vagy. Elolvasod 1x a kreszkönyvet és simán átmész, ha nem, akk ott már baj van.
2010. aug. 10. 22:38
 16/48 A kérdező kommentje:
Utolsó: Hát bizony, te tipikus példa vagy arra az embertípusra, aki akkor is féleszű lenne,ha lenne még egy fél esze.
2010. aug. 11. 09:11
 17/48 anonim ***** válasza:
68%
Minek kell neked a legfrissebb program? Néhány szabályt módosítottak az B kategóriánál... neked az egész KRESZ-t kell tudni elejétől a végéig és nem csak az új szabályokat... a régi szabályok is szabályok.
2010. aug. 11. 13:19
 18/48 anonim ***** válasza:
100%

Én 6 éve vizsgáztam, akkor még papíron ment az egész.

Ne próba vizsgákat csinálj, hanem szerezz egy feladatgyűjteményt, amiben bent van az összes lehetséges kérdés,szituáció. Csináld végig a könyvet többször is, menj végig az összes kérdésen.

Ha próba vizsgákat csinálsz, akkor a vizsgákon elő jöhet olyan kérdés amivel még nem találkoztál, de ha a feladatgyűjteményt, vagy valami ilyesmi neve van, végig csinálod, akkor már nem érhet váratlan kérdés.

pl.:

[link]

2010. aug. 11. 13:21
 19/48 anonim ***** válasza:
14%
Én vagyok az, aki, ha féleszű lenne, akkor lenne fél esze. De én első alkalommal átmentem vizsgán, és igen a könyvet olvastam, és teszteztem párszor, és lett max pontos tesztem is. Szerintem kettőnk közül neked van kevesebb esze, már bocs...
2010. aug. 11. 16:11
 20/48 A kérdező kommentje:

Talán igazad van. Talán én vagyok a butább. De az is lehet,hogy nem.

De az viszont biztos,hogy kettőnk közül te állítasz ki magadról szegénységi bizonyítványt azzal,hogy egyből GYP-s-nek tituláltál.

Szal szerintem menj,és rántsd ki arra,hogy elsőre átmentél. És minősíts bátran ismeretlenül...sok barátra fogsz szert tenni.

2010. aug. 11. 18:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!