Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Komolyan még a kerékpárosnak...

Komolyan még a kerékpárosnak áll feljebb? Rájuk nem vonatkoznak a szabályok?

Figyelt kérdés

Megyek a járdán sétálgatok , kicsit elbambultam néztem egy fát ,erre a járdán madnem felöklelt egy biciklis. Még ő csilingel vadl , hogy mit képzelek. Erre mondom neki , ogy a járda a GYALOGOSOKÉ, ő itt maximum tolhatná a járgányát.

Miért nem lehet betartani ajárdán nem bicklizünk szabályt? Futni lehet akár járdán, de bringázni, rollerezni NEM!

2020. szept. 2. 11:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
máshol se jobb
2020. szept. 9. 20:54
 12/12 anonim ***** válasza:
Kérdező, itt Gyomaendrődön sem jobb. A sok gyökér (közismert nevükön kerékpáros) megy a járdán jó nagy sebességgel, a nyüves kölykök meg versenyeznek. De ezeket nem érdekli. Nekimennek az embernek ha rájuk van szólva, hallottam már olyat is, hogy az egyik pampogott a rendőrnek (mert épp kapta a bírságot), hogy "jaj rendőrúr dehát csak a sikérig megyek"... A sikérig (egy bolt), ami... kb 300 méterre van még. Nemegyszer volt már velem olyan is előző télen mint veled, hogy gyaloglok, mert nem volt keretem új gumira a kerékpáromon. Jönnek szemből hátulról, hátulról jövő egy centire elsuhan. Utánaszólok "Héló... Túloldalt a kerékpárút" és megy tovább mintha mi sem történt volna. A rendőr sem tesz semmit az esetek 99.9%-ában, még akkor sem, hogyha látja járőrözés közben hogy a sok gyökér járdán suhan. Az is külön poén, hogy az egyik idióta egyszer a POSTÁST vette elő visszavágásnak "A postás is járdán megy kerékpárral, akkor én miért ne?" -.- Csakhogy a postás kivétel, mert ha épp az adott oldalon kell kézbesítenie, akkor nem fogja a munkaidejét azzal pocsékolni, hogy várjon a tisztelt csúcsforgalom elhaladására. Az is mindennapos, naponta többször is. Mennék át az úton, de nem lehet, mert a sok idióta sofőr jön csordástúl, vagy épphogy csak gurulnak. Zebrán megállni meg neeeem... a ***nagy férfibüszkeség tiltja az ilyen elsőbbségadást, kivéve ha lánygyerek (18 éven aluli), vagy nő/babakocsit toló nő.
2021. nov. 7. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!