Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Vezetőülés magasítására van...

Kisgöncöl kérdése:

Vezetőülés magasítására van valami módszer?

Figyelt kérdés

Sima párnán kívül persze.

Elég alacsony vagyok, mindegyik autóba kell nekem valami párna, hogy jobban ki lássak és érdekelne, hogy létezik-e direkt erre valami eszköz, amit erre találtak ki (az ülésmagasító úgy tudom, gyerekeknek való és nem vezetőülésbe) vagy más megoldás.

Köszönöm!

#vezetés #kilátás #Ülésmagasítás
2020. aug. 5. 10:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudod feljebb emelni?

A legtöbb kocsiban van bal oldalon az ülés mellett egy kar.

Amin én tanulok, azon van.

Bár akkor meg lehet nem tudod előre vinni jobban az ülést...

2020. aug. 5. 10:31
 2/13 anonim ***** válasza:
68%

Ék alakú párna, de tapasztalatból mondom, inkább vegyél olyan kocsit, ami jó neked!

[link]

Hány cm magas vagy?

2020. aug. 5. 10:33
 3/13 anonim ***** válasza:
64%

Sok autón lehet az ülésmagasságot állítani, ha esetleg olyanod van, amin nem, akkor két lehetőséged van:

1. párna, de ez nem túl jó ötlet, mivel a háttámla kialakítása követi a gerincoszlop természetes ívét; ha párnán ülsz, akkor eltolódik az egész és kényelmetlen lesz.

2. a székeket rögzítő csavarok alá helyezel alátéteket. 1-2cm-t gond nélkül emelhetsz rajta ilyen módon, de valószínűleg új (hosszabb) csavarokra lesz szükséged.

2020. aug. 5. 10:52
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

“ 2. a székeket rögzítő csavarok alá helyezel alátéteket. 1-2cm-t gond nélkül emelhetsz rajta ilyen módon, de valószínűleg új (hosszabb) csavarokra lesz szükséged.”

Ezt nagyon nem ajánlom, egy balesetnél az életébe kerülhet.

2020. aug. 5. 10:56
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

“ 2. a székeket rögzítő csavarok alá helyezel alátéteket. 1-2cm-t gond nélkül emelhetsz rajta ilyen módon, de valószínűleg új (hosszabb) csavarokra lesz szükséged.”

A négyes amit írt teljes mértékben egyet értek. Balesetnél ez gond lehet kiszakadhat akármi, és ez már nem szabályos átalakítás. Az ülésrögzítő csavarok elég erősek és masszívak, de az ilyen utólagos barkácsolásnak mindig rossz vége szokott lenni. Elég ha olyan csavart raksz a helyére ami silányabb anyagból van és törik mint a ropi akár alattad is, hirtelen borul az ülés megijedsz kormány félre ránt már meg is van a tragédia.

Legtöbb autóban van ülés magasság állítás. Általában ajtó felőli oldalt van kar amivel ezt véghez lehet vinni, régebbi fajtákban a az ülés alatt elől van egy kurbli amin ez megoldható, de van olyan is amiben egyáltalán nincs ilyen lehetőség. Ha most emiatt nem akarsz másik autót venni, meg olyat nem találsz ami tetszene akkor neten ezerrel keresni kell olyan üléseket amik az adott autóba való és van rajta ülés magasság állítási lehetőség. Mindenre van megoldás. Az a párna szerintem rohadtul nem biztonságos. Bár nem tudom milyen magas vagy de tudtommal bizonyos magasság alatt nem lehet jogosítványod, mert az oké hogy megemeled az ülést de a pedálokat hogy éred el biztonságosan?

2020. aug. 5. 14:25
 6/13 A kérdező kommentje:

De lehet feljebb emelni az ülést, viszont valahogy ígyis alacsonyan vagyok majdnem minden autóban.

Egyébként 150 centi vagyok.

És köszönöm az eddigi válaszokat.

2020. aug. 10. 17:39
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

én 159 cm vagyok, azzal a bakival, hogy az alsó lábszáram olyan rövid, mintha 140 cm lennék, vagyis nagyon alacsonyan kell legyek az autóban, hogy a pedálokat elérjem.

Semelyik új autóból nem tökéletes a kilátásom, az A oszlop miatt, de vannak jobbak.

most Picantom van, és nagyon kényelmes és 98%ban ki is látok belőle, a maradék a parkolás és a nagyon éles kanyarodások általában parkolókból kifelé, de azért azok sem vészesek.

Amiből még rendesen kiláttam

VW Polo III.

Skoda Rapid 2016-17 gyártású

Peugeot Partner 2002-3 krüli széria

Hyundai i10-ben nem ültem, de az nagyon hasonló méret a Picantohoz, azt is kipróbálnám a helyedben

A Fiat 500 meg olyan kicsi, hogy nincs az az isten, hogy abból nem látnál ki.

A másik opció, hogy nem kicsi, hanem magas autót veszel SUV, vagy városi terepjáró

2020. aug. 10. 18:06
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Igazából egy Hyundai Coupe-t néztem ki. Abban meg sportülések vannak, ami jobban lejt arra befele és mélyebben lennék, ami nekem nagy hátrány, de régóta ilyen autót szeretnék.

Még nem tudom, mit lehetne tenni.

2020. aug. 12. 15:31
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezz meg egy szerelőt! Lehet, feljebb tudja emelni némi (biztonságos! A laikus által odapattintott, kicserélgetett csavarok nem azok egyáltalán) átalakítással azt az ülést. Ha nem megy, akkor mondjuk drága átalakítani, hogy állítható legyen (ha lehet egyáltalán), de hátha megoldható, annyiba biztos nem kerül, mint egy új autó. Az ülésmagasító azért nem jó, mert annyira feljebb emelné a lábad, hogy valószínűleg nem érnéd el a pedálokat tőle.

Egyébként én is ekkora vagyok, egy crossoveren tanultam vezetni, tökéletesen kiláttam belőle és be is tudtam állítani úgy, hogy jó legyen. Tényleg jók a magas üléspozíciójú suvok, crossoverek, egyterűek alacsony embereknek, a méretüktől meg ne ijedj meg, ezek is csak autók, nem esznek meg :)

2020. aug. 28. 15:00
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

“Kérdezz meg egy szerelőt! Lehet, feljebb tudja emelni némi (biztonságos! A laikus által odapattintott, kicserélgetett csavarok nem azok egyáltalán) átalakítással azt az ülést.”

Akkor kezdjük előlről!

Az ülések úgy vannak tervezve, hogy bizonyos, előre szimulált módon viselkedjenek egy esetleges baleset esetén az adott karosszériában. Az ülésrendszer része az ülés minden eleme, a csavarkötések a karosszériájoz ÉS a kormányhoz, a B oszlophoz, az overheadhez való elhelyezkedése is. Illetve a biztonsági öv csatlakozásé érdezz meg egy szerelőt! Lehet, feljebb tudja emelni némi (biztonságos! A laikus által odapattintott, kicserélgetett csavarok nem azok egyáltalán) átalakítással azt az ülést. is, ha az nem az ülésen van. A crash tesztek is így készültek.

Az üléseket ragasztós csavarokkal (= egyszerhasznatos) lerögzítik a padlóhoz, fix csavarozási paraméterekkel.

Pár centis emelés azt jelenti, hogy nemcsak a rögzítés, hanem az ülés ill az abban ülő személy teljes helyzete megváltozik, ami baleset esetén az ülés viselkedésében meg fog mutatkozni ill a sofőrre ható erők iránya és nagysága is, ==> ami azt eredményezheti, hogy egy alapesetben túlélhető baleset halálos kimenetellel fog járni.

De léteznek gyári kitek ill tuningkitek, bizonyos ülések emelésére, ezek általában baromi drága, kagylóüléses sportautók, amikkel kvázibiztonságosan lehet megoldani az emelést. Márkaszervizben meg lehet kérdezni, de random szerelőkre nem bíznám és nem is használnék ilyet

2020. aug. 28. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!