Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerettek együtt autózni...

Szerettek együtt autózni másokkal? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Arra gondolok, amikor valakivel hasonló tempóban mentek és beálltok mögé, vagy ő mögétek és utána sokáig együtt mentek, amíg másfelé nem visz az utatok.

Mostanában, hogy jobban nyomom neki, többször is észrevettem, hogy így mögém csapódnak és tartják a tempómat. Ha odalépek neki, akkor ők is, de nem tolnak, csak jönnek velem. Régebben mondjuk én is csináltam ezt, de egy ideje nem akadtam össze olyannal, aki mögé jó lett volna beállni. De mondjuk így is, úgy is van egy hangulata.

Ti is szoktatok ilyet csinálni? Szeretitek vagy inkább zavar?

2020. júl. 3. 22:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a kamionom mögött szeretek menni biztonságos köv. távot tartva, nem tudom miért, jól érzem magam, benyomok egy zenét, iszogatok ( vizet) aztán hajrá 70-80km-vel a road-on. Anno motorosokkal csináltam, intettem és mentünk ha ráért.
2020. júl. 3. 22:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Vontatásnak hívják ezt a dolgot.

Nem csak az autózásban, hanem nagyon sok sportban is megvan.

Maratoni futóknál, vagy kerékpárosoknál, stb. az egyik csapattag az élre áll, és diktálja a tempót.

A többieknek ez nagy könnyebbség, szinte pihentető.

A katonai repülésben erre találták ki a kötelék repülést.

Amíg nem találkozik össze a kötelék az ellenséggel, a pilótáknak csak a parancsnokot kell figyelni, követni.

Nem kell navigálniuk, rádiózniuk, jut idejük a légtér figyelésre.

Normál hétköznapi autózásban is pihentető, éjszakai vezetésnél, vagy pláne ködben, megfelelő követési távolságot betartva pedig biztonságos is így, az előttem haladó hátsó lámpáit figyelve vezetni.

2020. júl. 3. 22:58
 3/6 anonim ***** válasza:
71%

Nem, a saját tempómban megyek.

Egyszer-egyszer fordul elő, hogy autópályán beállok valami tahó mögé, aki takarítja a belső sávot előttem.

De ez is ritka, mert olyan autóm van, ami elől általában menekülnek a belső sávból akkor is ha normálisan megyek mögöttük

2020. júl. 4. 07:45
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

Ha nyugis kedvem van akkor autópályán kamion mögött egy jó 50-100 méter között beállok 88-ra és zene, kaja, pia, nézelődés :D

Amúgy sem szeretek gyorsan menni, az nem élvezetes számomra.

Autópálya 90-110km/h legjobb. Élvezetes, ott még az autó is jól fogyaszt, biztonságos, nem zajos.... tudsz nézelődni.

2020. júl. 4. 11:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal kényelmesebb, ha megy előttem egy jó tempójú autós és elég őt lekövetni. Itt nem a sebességre gondolok elsősorban, hanem a "dinamikára".
2020. júl. 4. 13:05
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én általában jobban szeretek egy kicsivel gyorsabban haladni, mint a többiek, de ha sűrű a forgalom vagy gyatrák a látási viszonyok, átbillentem az agyamban a kapcsolót és követő üzemmódban haladok tovább.
2020. júl. 4. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!