Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » 1. Es kategóriás (hivatásos)...

1. Es kategóriás (hivatásos) repülő alkalmasságinál tényleg így nézik a szemet?

Figyelt kérdés

Azt olvastam valahol hogy max 6 dioptria, és ha rendesen van korrigálva akkor engedélyezett a szemüveg/kontaktlencse. Viszont valaki azt mondta nekem hogy szerinte nem így van, mert csak a makulátlan (legalábbis nagyon éles) szem jó.

Ha valaki ért hozzá segít helyre tenni. A dolgokat? :)

(-5 ös mindkét szemen és teljesen jól korrigálom kontaktlencsével. Szem betegségem nincs szimpla rövidlátó vagyok)

2020. máj. 14. 12:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Hol olvastál ilyet?

Hol volt az a valahol?

2020. máj. 14. 14:06
 2/3 anonim ***** válasza:
Engem anno elhajtottak, hogy csak a jobb szememre kellett +2 dioptria. A bal az tökéletes.
2020. máj. 14. 15:54
 3/3 A kérdező kommentje:

"1. 1. osztályú orvosi minősítés esetében:

i. A távoli látásélesség előírt értéke, korrekcióval vagy anélkül 6/9 (0,7) vagy ennél jobb mindkét szemen

külön-külön, a két szem látásélessége pedig együttesen 6/6 (1,0) vagy ennél jobb."

"c) Fénytörési hiba és anizometrópia

1. A fénytörési hibában vagy anizometrópiában szenvedő kérelmező kielégítő szemészeti értékelés alapján

alkalmassá minősíthető.

2. A c) pont 1. alpontjának sérelme nélkül az 1. osztályú orvosi minősítés kérelmezőjét az engedélyező hatóság

egészségügyi minősítőjéhez kell irányítani és kielégítő szemészeti vizsgálat alapján alkalmasnak lehet

minősíteni, ha esetében fennáll az alábbi, orvosi kezelésre szoruló állapotok valamelyike:

i. – 6,0 dioptriát meghaladó rövidlátás;"

És itt a forrás:

[link]

2020. máj. 14. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!