Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha valaki nem múlt el 18 éves...

Ha valaki nem múlt el 18 éves akkor is utazhat repülővel egyedül?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 28. 23:29
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
18 év alatt nem tartózkodhatsz egyedül külföldön, szóval egyértelműen NEM.
2020. ápr. 29. 01:11
 2/6 anonim ***** válasza:

1-es, jogszabályt is idézz, kérlek, mielőtt tèves választ adsz.

Alapvetően az indulás és érkezés helyén érvényes jogszabályok függvénye ez. Magyarország csak ajánlja 14 év felettiek esetében a szülői hozzájáruló nyilatkozat meglétét, a fogadó ország lehet ennél szigorúbb is, nyilván.

A lègitársasagok egyrészt tipikusan 14-16 év közötti èletkor fölött minden további nélkül engedik az egyedül utazást, de a kísérővel érkező kiskorúakat is szállítják, ha megadod, kik várják majd a célallomason. Ilyenkor a földi kiszolgáló személyzet kíséri a reptéren a kiskorút. Magam is így repültem egyszer haza 10 évesen, nyakamban egy óriási Unaccompanied Minor táblával :)

Jómagam is igen sokat repkedtem fiatalkorúként egyedül, szóval az 1-es válasz egészen biztosan helytelen.

2020. ápr. 29. 07:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen utazhat bizonyos feltételek mellett.
2020. ápr. 29. 07:27
 4/6 anonim ***** válasza:
1-rs vagyok, bocs, én a külföldi vezetéshez való joggal kevertem be.
2020. ápr. 29. 09:54
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2020. ápr. 29. 09:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Amikor 16 éves volt a haver suli szünetekbe hazarepült Angliából Magyarországra. Kinn van lakcíme itt meg állampolgársága, úgy lehet.
2020. ápr. 29. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!