Ti mentetek már bele olyan előzésbe, amibe nem kellett volna?
jól ismert úton, ködben ment előttem egy suzuki ignises nyanya 50nel
úgy voltam vele hogy nem sietek, így mentem szépen utána, de annyira botrányosan ment, hogy jobbnak láttam megelőzni, és otthagyni a fenébe
tudtam hogy jön egy hosszú egyenes szakasz, irányzjelző ki, megkezdtem az előzést
a nyanya abban a pillanatban kivágódott elém, mert egy kivilágítatlan bicajos kóválygott az úton, természetesen szürke pulcsiban, hogy ne vegyük észre a ködben
szerencsére nem mentem bele, de nem sokon múlt, viszont úgy voltam vele, hogy akkor már megelőzöm, ez volt a hiba
jött szembe egy Passat, valószínűleg gyorsabban, mint kellett volna, de én úgy mértem fel, hogy még az is belefér ha a mamót megelőzöm
nem így lett, a mammer még lassított is a bicajos után, így én a felezővonalon mentem, a bicajos tőlem jobbra, a Passat meg közeledett
nagy fék, a nyálkás úton a régi, hátsókerekes, üres platójú kocsi keresztbe állt, úgy csúsztam
nem értem hogyan, de valahogy az utolsó másodpercben egyenesbe tudtam hozni, szerencsére a Passat is lehúzódott, de így is éreztem egy ütést
megálltunk, megnéztük, minimálisan horzsolták egymást, a passatra kis festék kenődött de az enyémnek se lett nagy baja, apró karcok
természetesen a nyanya ment tovább 50nel mintha mise történt volna, pedig ott hárman js meghalhattunk volna
Előfordult egyszer, egy platós és két személyautó volt előttem, belekezdtem a manőverbe, de addigra már szemből jött egy Mercedes ami nem akart lassítani, és még villogott is.
Nem azért de ilyenkor illő nem a gázt nyomni, csak hát senki nem gondol arra ha baleset adódik és cselekedni kell.
Nálunk van egy 2 sávos út amiben ha megáll a városi busz, azt bizony kikerüléssel előzni kell, ugyanakkor szemből felbukkanhat motoros, autós akinek akár 50-ről kellene fékeznie, hogy be tudjanak menni a busz elé.
Én rájöttem hogy 140 lóerő nem elegendő minden előzéshez, pl egy Porsche-t már nem kerülök ki kanyar, illetve záróvonal előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!