Brutálisan izgulok forgalmi vizsgán, vezetésre alkalmatlan vagyok?
Most meg nincs veszteni valód, de ha esetleg sikerül a vizsgad, akkor az életben majd a saját és a többi ember autója, élete lesz a tét. Értem én, hogy papíron csak a vizsgával van bajod, de aki ilyen szinten gyenge mentálisan, az egyszerűen nem alkalmas az önálló közlekedésre autóval. Úgyhogy kérlek, mindenki érdekében hagyj fel a vezetéssel.
Egyébként a vizsga elején aláírt papíron arról is nyilatkozók, hogy nem állsz alkohol, drog vagy szedativ hatású gyógyszer hatása alatt, úgyhogy nyugtatot semmiképp se vegyél be... mert cumi lesz, ha kiderül.
Nem csak a vizsgák elképesztő drukkja a gondod. Öngyilkosságot emlegetni, ha nem lesz vezetői engedélyed? Erre igazán illik a mondás: van baj, nem kevés.
Közel sem arról van szó, hogy négy forgalmi vizsga mindegyikén figyelmetlenség miatt hibáztál, elügyetlenkedtél valamit, hanem arról, hogy vezetésre alkalmatlan, sőt, képtelen állapotban voltál. És a más vizsgákon leírt állapotod sem normális dolog.
Ugyan nem vagyok szakember, de a megdöbbentő esetleírásaid alapján kétlem, hogy vészhelyzetben (pedig, az, adódik) képes lennél helyesen cselekedni.
Mi esélyed van arra, hogy ilyen előzmények után, belátható időn belül (a sikeres elméleti vizsga után két éven belül van lehetőséged sikeres forgalmi vizsgát tenni, egyébként új elméleti tanfolyamot kell végezned, új sikeres elméleti vizsgát kell tenned) az ötödik forgalmi vizsgán egyszer csak nagyot változol, és képes leszel a sikeres vizsgához megfelelően vezetni?
Mi esélyed van arra, hogy – a szintén vizsgadrukkal járó – pályaalkalmassági vizsgán jól teljesítesz, és járművezetésre pszichológiailag alkalmas minősítést szerzel?
És ha sikeresen teljesítesz a pályaalkalmassági vizsgán, az annyit jelent, hogy korlátlan számban tehetsz forgalmi vizsgát. Mi az esély a sikerre?
Ha ezeket végiggondolod, szinte semmi esélyed mostanában vezetői engedélyt szerezni. Erre kéne készülnöd, ezt belátnod, nem öngyilkosságra készülni, ha bekövetkezik a várható eredmény.
Pszichiáterhez kéne fordulnod, és időt, reményt adni magadnak. Akár szakorvosi kezelés miatti javulás, akár életedben megtapasztalt pozitív élmények (család, szakmai sikerek, barátok, szerelem) alapján szerzett magabiztosság után újrakezdeni, ha még fontosnak tartod. Igaz, újra kéne kezdened az elméleti tanfolyamot is, ami pénzbe kerül, de a többlet vezetési órák mennyibe kerülnek? Ráadásul sorra évülnének el a sikertelen forgalmi vizsgák, mert azokat csak két évig számítják be. Csökkenne a számuk, lehet, hogy már egy sem „élne”, így több forgalmi vizsgakísérleti lehetőséged is lenne, PÁV nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!