Jogsit szeretnék, hogyan kezdjem?
#1 Érdemes először egy kietlen úton megtanulni vezetni, lehetőleg egy régebbi autóval. Engem 12 évesen tanított meg a faterom, mert akkor értem el a pedálokat.
#2 Én az S.O.S.-ben tanultam, ha jó oktatót fogsz ki, akkor nem lehet azon kívül panaszod erre a sulira.
#3 A KRESZ-t ha tudod, ha nem, érdemes lapozgatni mindenképp. Én nem tanultam rá, mert azt hittem tudom, hát nem tudtam. Végül átmentem, csak megbuktam 2x. Egyébként nem kell rágörcsölve tanulni, mint egy verset. 3 órás tanulással, meg 10 próbateszt kitöltésével is 90% esélyed van arra, hogy átmenj.
#4 A gyakorlati és a forgalmi vizsga az csak is rajtad és a szerencséden múlik. Én viszonylag jó oktatót fogtam ki, jó vizsgabiztos vizsgáztatott, ezért elsőre átmentem.
Felveszed a kapcsolatot egy szimpatikus autósiskolával, és ők mindent el fognak mondani.
"Szépen, sorjában miket kell csinálni?"
Ez nem egy szigorú sorrend, de ezek kellenek:
- orvosi vizsgálat (alkalmassági)
- KRESZ tanfolyam (online vagy tantermi)
- KRESZ vizsga
- elsősegély vizsga (a tanfolyam nem kötelező, de érdemes lehet)
- gyakorlati tanfolyam (ehhez kell a sikeres kresz vizsga)
- forgalmi vizsga (ehhez kell a levezetett 29 óra és 580 km)
- papírmunka (okmányiroda)
"Illetve milyen autós sulikat tudtok ajánlani?"
Nem ajánlgatok, mert nem tudom neked mi lenne jó. Beiratkozás előtt mindenképp kérdezd meg, hogy hol vannak az órák. Pl. nekem a belvárosban volt az irodájuk, ott voltak az elméleti órák, ami tök jó volt. De a gyakorlati órák kispesten voltak, így mindig egy csomót kellett utazgatnom. Meg a hirdetésekben lévő összegekben egy csomó minden nincs benne. Pl. sok helyen a pótórák sokkal drágábbak, mint az alapórák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!