Szerdán forgalmi vizsgám lesz?
Ha szerencséd van, a vizsgabiztos megengedi, hogy kiválaszd a parkolást. Az első vizsgámon húznom kellett, azt húztam, ami a legkevésbé ment, de a másodikon választhattam :)
Ha elengednek, és egyértelmű jelzést kaptál rá, tehát villogtak vagy intettek, akkor menj. Nekem legalábbis volt ilyen szituációm a második vizsgán, és a vizsgabiztos is megköszönte a másik autósnak az előzékenységet.
Y-nál automatikus bukó, ha felhajtasz a járdaszegélyre, ha nem nézel rendesen körbe, ha nem indexelsz, és ha nem húzódsz le az út szélére, mielőtt elkezdenéd a műveletet. Nekem legalábbis ezt mondta az oktatóm.
Az elsőbbségről lemondás egy kényes téma.
Nincs azzal gond, ha okkal teszi az illető, pl egy teherautó azért enged ki, mert utána neki könnyebb lesz oda befordulni, de az ok nélküli integetést nem szeretem.
Pl, balra akarok fordulni, a szemben lévő, egyenesen haladó meg integet, hogy menjek... és ha elindul ő is? (persze ez már a bizalmi elv megkérdőjelezése)
A másik, hogy nem csak az integetőnek kell az elsőbbséget megadni, jöhet ott másik jármű is (volt már erre is példa), tehát ok nélkül ne jópofizzon senki, ha elsőbbsége van, menjen nyugodtan, akkor mondjon csak le az elsőbbségéről, ha annak oka van.
A vizsgabiztos nem mondja, hogy válassz egy parkolási módot...
Ha nem megy a parkolás, akkor miért nem gyakoroltál még, akar otthon is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!