Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Dugóban araszolni vagy tömegkö...

Dugóban araszolni vagy tömegközlekedni?

Figyelt kérdés

Dugóban araszolni vagy tömegközlekedni? Melyik a vállalhatóbb? Tehát tételezzünk fel egy olyan élethelyzetet, ahol sem anyagilag, sem időben nincs számottevő különbség aközött, hogy tömegközlekedéssel vagy autóval éred el az úticélodat. Összvissz annyi, hogy a kocsidban magad vagy, nem kell alkalmazkodni menetrendhez, senki nem lehel rád, van ülőhelyed, háztól házig visz, aám állsz a dugóban és egyes-fék-egyes-fék huzamos időn át. Vagy tömegközlekedve eljutsz, nincs dugó, tartható, kalkulálható menetidő. Ám tömegközlekedsz.

Melyiket választod?

2020. febr. 10. 16:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Személykocsi szerintem csak áruszállításra, ha cipelni kell valamit, egyébként tömegközlekedés.
2020. febr. 10. 17:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
nekem nem esik le a gyuru az ujjamrol ha tomegkozlekednem kell. kornyezetnek is jobb
2020. febr. 10. 17:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja, ha ez így alternatíva. Csak a Való Világ az nem ez. Én például egyik munkahelyre reggel negyed hétre kellett, hogy érkezzek. Hát, az autóval legyőzhetetlen. Ötven perccel tovább alhatok. Az pontosan az Élet és a Halál közti különbség reggel. :D

A másik, hogy színházba megyek, mi hétkor kezdődik. Ugyan csak egy metrómegálló a Déli, onnan indul a vonatom, csak éppen negyed kilencre érek oda, és míg nyolcig óránként két vonat van, nyolctól meg egy. 55 percet kell várnom... Este nyolckor személygépkocsival meg 28 perc lenne háztól házig.

2020. febr. 10. 17:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én folyamatosan araszolok busszal is. (Miskolc felé, SPéternél a mindennap és egész nap dugó van évek óta).
2020. febr. 10. 18:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Pesten sajnos sokszor ugyanúgy beragad a busz, villamos is a dugóba és megnő a menetidő.

Ami a kocsi egyértelmű előnye:

Tágas. Egyszerűen elférek kényelmesen, nem masszírozza senki oldaltáskával a bordáimat, nem lehelnek a nyakamba büdös szájú emberek, nem ragadok bele a csöves által össze piszkított ülésbe, nem nyomnak neki az ablaknak testes, izzadt emberek.

Nem ordítanak a fülembe, nem hallgatom mások zenéjét csak a sajátomat, nem visít mellettem kisgyerek 1 órán keresztül. Nincs tolakodás, lökdösés.

Másik fontos a hőmérséklet. Halálom mikor minden zárva, állott a levegő és vagy oda fagyok, vagy megsülök. Télen 50 fokra felfűtik a buszt, nyáron meg tolja ezerrel a klímát és mefázok alatta. Kocsiban meg kényelmesen be tudom szabályozni hosszabb rövidebb távra is a kellemes hőfokot. Sokszor nem mindegy, hogy "frissen" érkezem valahova, vagy szét izzadva.

Ráadásul tömegközlekedni addig jó míg maximum egy táskád van, szatyorral, cuccokkal kényelmetlen. Kocsiba meg simán bedobsz bármit, akár egy kis Suzukiba is.

Másik halálom azok a betegségek. Elvonatkoztatva a mostani korona vírustól, egy járványos, influenzás időszakban rendszeresen vissza betegedem, ha tömegközlekedem. Már a látványtól rosszul vagyok, mikor látom, hogy párás ablakokkal jön a busz, tele lehelve, meg minden második bunkó a nyakamba, arcomba köhög. Nyáron ugyanez van az izzadtsággal. Míg nem volt kocsim, sok esetben inkább mentem el gyalog de nem szálltam fel ilyen buszra/villamosra.

Ráadásul sokat túrázom, nem mindegy, hogy valahova elutazok az 2-3 óra csak oda vagy 1-1,5. Vagy a mostani sáros, szutykos időben nem mindegy, hogy bedobom egy dobozba a csomagtartóba a sáros túra cuccom, átveszek egy tiszta ruhát, cipőt és úgy vezetek kényelmesen haza, vagy tömegközlekedem ahol kinéznek, mert olyan vagyok mint egy koszos, büdös csöves.

2020. febr. 10. 18:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

#5 érvei is nyomós érvek. Mondjuk én párszor átszeltem a fővárost egy laptoppal és egész napi kajával (aztán ott álltam a világ végén, nem adtak ásványvizet, bolt 40 perc oda-vissza), a tököm nem kívánja.

Erről a jó tömegközlekedésről még eszembe jut pár humoros, de igaz tény:

1. A vonzáskörzet városában ezelőtt 15 évvel az első helyijárat a vonatra ötkor indult. Azt én megértem, hogy ez nem volt nagy üzlet a Volánnak, két bérletes volt rajta, meg ketten zsebbe fizettük a sofőrnek a felét. :D No de 2010 körül már az első csak fél hatkor indult, amivel már nem létezik beérni.

2. Egy időben jártam egy busszal Káposztásmegyer felé a metrótól. Aztán egyszer csak reggel nyolc után megszűnt. Körbe lehet menni, tovább megyek metróval és háromszor annyi ideig buszozok.

3. Egyszer el akartam jutni tömegközlekedéssel a TV székház környékére (III. kerület, a távfűtő kémény, nagyjából). Ez volt az első életemben, hogy napközben olyan kék busz menetrendjét néztem a városnak eléggé a belsejében (Lajos utca, vagy mi), hogy azt látom, óránként indul. Hát, b*meg, ha van egy büfé, ott az ember unalmában alkoholista lesz. :D

2020. febr. 10. 19:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben az autó.

De ha pesti lennék, biztos hogy nem autóznék, metróval és villamossal szinte minden elérhető.

Itt vidéken, hiába megyeszékhely, busszal, átszállással utaznék 3/4 órát, kocsival 12 perc. Ja és 11 km a táv mindössze.

2020. febr. 10. 20:40
 8/8 anonim ***** válasza:
63%
Utálom a sok embert egy helyen. Vezetni meg szeretek, akkor is, ha csak araszolni lehet. Egyértelmű, hogy az autót választom.
2020. febr. 10. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!