Mikor mondhatjuk hogy egy nyergesvontató öreg és cserélni kell, eljárt felette az idő?
Láttam olyat, hogy valaki 1 millió km után cserélte a nyergesvontatót, nem számított a kora, így van olyan hogy 8-9 éves nyergesvontatók is vannak az utakon.
De látok cégeket akiknél a flotta átlagéletkora 1-1,5 év.
Akkor hol az igazság ha km-t vagy kort nézünk?
A te flottádban hány autó van kedves kérdező?
Amúgy meg ÁLLAPOTOT nézünk. megbízhatóan üzemel? teszi a dolgát? Átmegy a vizsgán? ha igen akkor?
1 millió km felett már nem éri meg nemzetközizni szerintem, de még hosszú belföldezni az. Olyankor elő kezd jönni mindenféle apró hiba, ami komoly költségeket jelent, és nem is ez a baj, hanem az, hogyha pont akkor áll meg egy apróság miatt a kamion, amikor a legjobban kéne sietni, az egy kis és egy nagy cégnek is akkora költséget jelent, ami nagyon jelentős, nem beszélve arról, hogy a megrendelő is elveszíti a bizalmát, ha késik az áru. Ezért a nagy flottákba jobban megéri állandóan fiatal kamionokat bérelni havi 2000 euróért (aprópénz, ha jobban belegondolsz), és még a fenntartást se kell fizetni, mert azt is a lízingcég állja, meg ugye kisebb az esély rá, hogy egy fiatal kamion lerobbanjon. Illetve van egy olyan is, hogy a kamionokon évről évre még mindig tudnak annyit fejleszteni, hogy 0,5-1 literrel kevesebbet egyen, és egy kamionnál, ennyi km alatt ez olyan sokat jelenthet, hogy pár deci üzemanyagmegtakarítás is simán visszahozza az árát egy új kamionnak.
A korral nincs baj, a kamionok bírnának 20-30 évet is, csak ennyi idő alatt annyi km megy egy jól kihasznált nyergesbe, hogy atomjaira hullana 20 év alatt.
Én dolgoztam 1,5 milla km-es kamionnal és jó állapotú volt.
Persze aki tudja lecseréli mert az útadót a szerint fizeti hogy milyen Euro besorolású.
Egy euro 2 dupla útadót fizet mint az euro 5 vagy 6.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!