Így elmehetnék sofőrnek dolgozni?
Ha jól tudom csak belföldre mehetsz 18 évesen még, waberers meg nem fog c kategóriás jogsival felvenni, mert nincs is olyan autója, vagyis nagyon kevés csak nyerekesei vannak. Megcsinálod a jogsit, gki, páv, olyan 400 ezer forintnál fogsz járni, sofőr kártya kötelező, de az csak hivatali dolog, 8000 ft körül van. Kötelező ha korongos autót vezetel akkor is !
Waberers felejtős szerintem de el tudsz majd vele helyezkedni, sok teherautót lát az ember szaladgálni, akik viszik a boltokba az árut stb...
Még egy feltétel, legalább 2 éves b -s jopgsi kell a c-hez, tehát kérdés mikro csináltad meg a B-t :)
A 400.000-hez, amit a 4-es ír, még nyugodtan dobj hozzá 200-at. Tavaly csináltam a C+E jogsit, úgyhogy ez viszonylag friss info.
Sima C-vel is el lehet helyezkedni, de sokkal szűkebb a kínálati oldal. Az E-t mindenképpen tanácsos megcsinálni.
Digi sofőrkártya: NEM! Nem kötelező. Ha korongossal mész, akkor nem kell, hogy legyen. Az viszont már más kérdés, hogy kezdenek kifutni a korongos gépek, így jó ha megvan.
A PÁV-val kapcsolatban pedig azt tudnám tanácsolni, hogy a II-esnek menj neki egyből. Nem olyan nehéz az, de később jól jöhet (ADR, D. kat).
Előző hozzá szóló: Én is tavaly csináltaam a jogsit a c+e + darukezelői ( utóbbi 85 ezer ft ) kijött 600 ezer forintból nekem, természetesen bejárás költsége az is néhány 10 ezer ft.
Másik dolog, a sofőrkártyához, megállit a hatóság, megnézi a korongot, de elfoglya kérni a kártyát is, mert lehet egyik nap kártyás autót vezetel másik nap korongosat,a kettőt veti össze, az tök mindegy ha nem így van ! Tehát ha analog tachográfos teherautót vezetel akkkor is nalad kell lennie a sofőrkártyának, mégha az életbe nem is dugtad be sehova !
Utolsó:
Ha van kártyád, akkor valóban nálad kell lennie, de egyébként nem kötelező.
Ha Te minden nap korongossal mész, akkor le vagy igazolva. Ahhoz nem kell kártya.
És példaként (megtörtént eset): elindultam 125-ös koronggal, majd kártyás gépbe ültem, majd megint másik gépbe ültem és befejeztem 140-es koronggal a műszakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!