Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nyergesvontatóval kapcsolatos...

Nyergesvontatóval kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés
A félpótkocsin található "vonószem" kicsi, de mégis összekapcsolható a kamionnal. Ez hogyan lehetséges?

2018. febr. 24. 22:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez megvan magyarul is?
2018. febr. 24. 23:03
 2/8 anonim ***** válasza:
A királycsapra gondolsz? Az formája miatt illeszkedik a nyeregbe és annak zárszerkezetébe.
2018. febr. 25. 01:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, a "királycsapra" gondoltam, csak nem tudtam a pontos nevét. Köszönöm.
2018. febr. 25. 08:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Akkor nézz meg a forgózsámolyos pótkocsit, annak még kisebb a vonószeme, mégis kapcsolódik
2018. febr. 25. 08:55
 5/8 anonim ***** válasza:

A forgózsámolyos pótkocsiknál a vonócsapszeg az ugyanolyan vastag, mint a királycsap - sőt vannak típusok amik vastagabbak.

Kérdező:

a nyeregszerkezeten belül van egy zár ami rázár a királycsapra és ezután mehet a vontatás ( a képen nyitott állapotban a lyuk két szélén látható):

[link]

[link]

[link]

2018. febr. 25. 15:06
 6/8 A kérdező kommentje:
5: nagyon köszönöm a képeket, mostmár világos minden:). Szuperek a szemléltető képek.:)
2018. febr. 25. 15:11
 7/8 anonim ***** válasza:

John, a csapátmérő terhelésfüggő...

A szerkezet mérete sokkal kisebb, egy vonófej jóval kisebb, mint egy nyereg, mégis alkalmas vontatásra...

2018. febr. 26. 07:31
 8/8 anonim ***** válasza:

"John, a csapátmérő terhelésfüggő... "

Ahhoz képest majd minden gyártónál lehet kapni 20 tonna össztömegig több méretű vonószemet és vonócsapot. Egy rakott félpótkocsi 35 tonna lehet és sok esetben átmérőben kisebb a királycsap, mint egy 20 tonnás pótkocsi vonószemébe illeszkedő vonócsap - én sem értettem a logikát de láttam már ilyet :D

2018. febr. 27. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!