Ilyen létezik (jogsi szerzéssel kapcsolatos)?
A lényeg, hogy 2 éve megszereztem az A2-t (pontosabban 2015. februárban). Most jelentkeznék A-ra, de az oktató azt mondta, hogy nem mehetek mert:
Kreszre kellene mennem, mert már több mint 2 éve voltam kresz vizsgán.
Nem mehetek kreszre, mert a forgalmi vizsgám májusban volt és még nem telt le 2 év. Tehát az oktatóm szerint csak májusban kezdhetem el megint a kreszt, majd a többi vizsgát is.
A kérdés az, hogy ilyen lehetséges-e? Mi köze a kettőnek egymáshoz? Miért nem mehetek kreszre, ha egyszer már 2 évnél régebben voltam elméleti vizsgán? Vagy minek kellene most mennem elméletire, ha a forgalmihoz nézik?
Jó lenne még most letenni a jogsit, nem nagyon akarnék várni még 3-4 hónapot.
Tehát, nem kellene kreszre mennem csak rutin+forgalmi?
Van valami hivatalos hely/személy, ahol telefonon rákérdezhetnék?
Na, már valami okostojás megtalált, hogy az nkh megszűnt.
Az NFM a jogutódja, akkor nyilván annak a közlekedési hatóság alosztályánál kell érdeklődni.
Kell új elméleti vizsgát tenned, aminek feltétele a tanfolyam elvégzése.
↓
Nálad az „és” utáni rész nem teljesül, a mentesüléshez.
A hatályos jogszabály elolvasható, például,
Itt → [link] , vagy
itt → [link]
A képzésre való felvétel feltételei közt nem szerepel „kötelező türelmi” idő, vagy nem tudom, minek nevezzem. ← a fentebb linkelt kormányrendelet 4. § (4) bekezdése.
Más vonatkozásban van 2 év.
24. életév betöltése után, „A” kategóriás jogosítvány, előzetes motorkerékpár vezetési gyakorlat hiányában is szerezhető.
20. életév betöltése után (24. életév betöltéséig) csak ►kétéves◄ „A2”-es vezetői engedély után lehet „A” kategóriát szerezni.
↑
326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 7. melléklet
Járművezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei a 2006/126/EK irányelvnek megfelelően 2013. január 19-től
I. Életkori feltételek
7.2 és 9.2
A hatályos jogszabály elolvasható, például,
Itt → [link] , vagy
itt → [link]
Kösz mindenkinek.
Én is úgy gondoltam, hogy Egyszerre 2 dologhoz nem nézhetnek 2 évet, teljesen értelmetlen lenne. Csak amikor egy oktató mondja, akkor azért elbizonytalanodik az ember.
Tehát az oktatóm valamit benézett, elbaszarintott. Holnap megyek és elbeszélgetek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!