Ti nem feltek egyedul vezetni?
Pl ha kicsit hosszabb utra mentek?
100-200km
Nem. Jobban is szeretek egyedül. Kikapcsol.
Csak akkor félek, ha nem ismerem az utat, hogy nagyon el fogok tévedni :D
Attól függ. Alap esetben nem, se motorral se autóval. Szoktam viszont évente menni hosszabb túrákra motorral (2-3000 km). Idén Isztriai-félszigettől motoroztunk le egészen Albániáig, végig a parton. Amikor Fiume fele mentünk este, elkapott minket egy jelentős vihar, és eléggé villámlott körülöttünk. Motor és villám nem jó kombó, mondhatni halálos, de muszáj volt mennünk. Ott azért picit féltem, elég ijesztő volt, ahogy a szerveim is beleremegnek a dörgésekbe és nappali fényárral árasztja el a folyamatos villámlás az amúgy esti sötétséget.
Utána Albánia volt még szokatlan. Itt teljesen más a közlekedési kultúra (mindenki úgy és ott megy, ahogy tud, kivilágítatlanul, keresztbe-kasul, bukósisak nélkül, hárman egy robogón stb), ami információsokkhoz vezet kb. Illetve az se jó érzés, amikor mész motorral 100-zal és szemben elkezd valaki előzni 200 méterre tőled. Ilyen is volt párszor.
De ha csak itthoni 100-200 km-es vezetgetésekre gondolsz, akkor nem, sőt, nagyon élvezem a legtöbbször.
Na, kérdező, a lényeget 4-ben írtad le.
Mar majdnem én is írtam, hogy nem félek.
Aztán olvastam 4-et, és arra gondoltam, hogy 29 éve vezetek, úgyhogy neked aztán roppant releváns, hogy én hogy vagyok ezzel.
Miért kellene félni?
MAgyarországon belül nagy meglepetések nincsenek, nincsenek útszéli gyilkosok, sem semmi extra. Olyan szempontból értem, hogy baleset, baj történhet 10 percnyi autózás után is meg fél nap után is.
Amúgy a hosszabb utakon szerettem meg valamennyire a vezetést. A város a mai napig túl sok input nekem. Nyilván nem egy kisváros, de mondjuk Budapest halál napközben.
Igazából a lényeg, hogy legyen GPS, hangosan, plusz figyeld az utat, jelzéseket (elsősorban ezeket a GPS-t is felülírva akár) és legyél nyugodt, ne kapkodj. Én amúgy jobban szeretek egyedül menni, nincs aki "figyel" közben, nincs aki beledumál, nincs aki kitakar, nézelődik.
Saját anyám is tipikus rossz utas.
Állok pirosnál, elkezd váltani, rögtön: ZÖLD VAN! Látom...
LAssan elindulok, mert szemből kamion, elsőbbség övé, épp csak gurulok kitett indexxel. Erre anyám: VIGYÁZZ KAMION!...Látom, azért nem siettem a zöldnél...
Vagy másik kedvencem mikor próbálok szétnézni erre ő is előre-hátra hajlongva nézelődik és pont lóf..szt nem látok mert elém hajol. Aztán kérdezi, miért nem megyek...
Vagy igazi kedvencem, hogy még szinte meg sem álltam a kocsival, már nyitja az ajtót és lép ki belőle. Én meg soksor szoktam azt, hogy találok mégis jobb parkoló helyet, és átgurulok oda vagy csak kicsit előébb-hátrébb megyek, igazítok az autón. Ő meg lép ki, egyszerűen ijesztő.
Szóval személy szerint jobban szeretek egyedül menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!