Nemrég lett meg a jogsim és imádok vezetni. A saját városomban már bátran közlekedem. De most holnap életemben először, nagyobb útra megyek. Egyedul. Szegedről Egerbe. Mit tegyek? Kérdés lent!
A Google térképen megnézheted az esetelegesen kérdéses szakaszokat.
Ha későn veszel észre egy sávot, akkor nem a satufék a megoldás.Menj tovább a szabályokat betartva, és ahol lehet majd korrigálod az útvonalat.
Ha mégsem autópályán mennél, de véletlenül feltévednél egy fizetős szakaszra, akkor még 1 óra időtartamig, büntetés nélkül vehetsz matricát.
Én szerdán megyek arrafelé, Szolnok és Jászberény érintésével, autópályát elkerülve.Jártam már arra, de azért még egyszer ránéztem a Google térképen a füzesabonyi részre, mert ott lehet rámenni az M3-ra, de a táblákon és az útsávokon is fel van tüntetve, hogy melyiket kell követni.
Az út 90%-a autópálya, tehát gyerekjáték.
Legalább 90-nel menj, ne akadályozz másokat a belső sávban és nem lesz baj.
A lehajtók mindenhol 1 km-rel és 500 méterrel előtte ki vannak táblázva, szóval nehéz eltéveszteni. De ha biztosra akarsz menni, akkor állíts be egy navigációt hangutasítással.
Igazából nem értem a kérdést, ha a saját városodban bátran tudsz közlekedni, akkor bárhol máshol tudsz.
Illetve ha bátran közlekedsz akkor már nem azon kellene parázni, hogy "elnézem a lehajtót" meg "belém jönnek". Lehajtóra ott a GPS és ha el is nézed akkor sem az lesz életed egyetlen lehetősége. Tegnap én is elnéztem 2 alkalommal is egyikből sem volt tragédia, áttervezés és megyek tovább, maximum +5 perc út.
Ha van egy normális autód, akkor azzal simám feltolod 120-130 közé sebességet és haladsz a magad tempójában. Ha előtted lassabban mennek megvárod míg belül elfogynak akik mennek mint ökrök és előzöl.
De ha főúton is mész, ott is végig ki van táblázva a sebességhatár, vagy ráállsz az előtted lévők tempójára. Eőbb utóbb meg kell tanulni 60 felett is közlekedni.
Akkor talán egyszerűbb keresztülmenni Szolnokon, legalábbis én általában így szoktam.Amikor jössz le a Tisza-hídról, ne a centrum felé, hanem jobbra kanyarodj.Ahogy elfordultál, már kanyarban jelezz és sorolj be balra.Lámpás kereszteződések, de amint a jobbra kanyarodást engedélyezik, a balra kanyarodó sáv is zöldet kap.Gyalogosokra is figyelni kell, annak ellenére, hogy nekik ilyenkor tilos jelzésük van.A következő lámpáig maradj a külső sávban.Ahogy átmentél, rögtön menj át a belsőbe, mert a külső megszűnik.Továbbmenve a körforgalomból a másodikon kanyarodj ki, majd maradj azon az úton.Sok gyalogosátkelőre számíts.A Lidl után - tábla is jelzi - jobbra.
Az újszászi, zagyvarékasi elágazás után, a Zagyva folyón átkelve készülj a jobbra kanyarodásra.Emlékeim szerint innentől Füzesabonyig nem vészes, csak az utat kell követni ( Jászapátinál, a körforgalomban jobbra, Heves felé, 31-es út).
Füzesabonyról már írtam, a 3-ast elérve meg Eger felé ( tábla ), Kerecsendnél meg a 25-ösre ( szintén tábla ).
Nem csak emlékezetből írtam, ránéztem a G Mapsra is.
Pedig autópályán ezerszer könnyebb vezetni: lényegesen egyszerűbb előzni, mert nincs szembe forgalom. Általában szélesebb, jobb az út minősége. Van vadkerítés. Az autópályadíj valamennyire megszűri az utazóközönséget. Sokszor, kis forgalmú részeken csak benyomod a tempomatot és fogod a kormányt, ennyi a feladat. Ha későn veszed észre a lehajtót az mért tragédia? Mással is előfordult már a világtörténelemben. Akkor lehajtasz a következőn és visszafordulsz. Indokolatlanul 60-nal tötymörögni sokkal veszélyesebb, mintha felvennéd a forgalom ritmusát.
Amúgy nem te voltál mostanában aki több H Astrás kérdést is feltett? Megvetted végül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!