Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nemrég lett meg a jogsim és...

Nemrég lett meg a jogsim és imádok vezetni. A saját városomban már bátran közlekedem. De most holnap életemben először, nagyobb útra megyek. Egyedul. Szegedről Egerbe. Mit tegyek? Kérdés lent!

Figyelt kérdés
Az nagy baj, ha óvatosságból majd jó ha 60-nal merek menni. Ráadásul rettegek attól, hogy későn veszek észre egy elkanyarodó sávot, stb.,mert még sosem voltam arra. El merjek indulni? Nem fognak direkt belém jönni, ha lassan megyek?
2019. jún. 30. 14:26
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
De nyilván direkt beléd fognak menni -.- Nem biztos, hogy a helyedben elindulnék, ha ennyire fosnék a vezetéstől.
2019. jún. 30. 14:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom autópályán mész. Én azt tudom tanácsolni hogy hogy haladj a külső sávban, és vedd fel nagyjából a sáv ritmusát. Az a legbiztonságosabb mikor hasonló sebességgel közlekednek az autók. Az veszélyhelyzet lehet ha egy autó sebessége nagyban eltér a többiétől. Lehet ez az eltérés gyorshajtás, és lassú közlekedés egyaránt. Maradj a külső sávban, lődd be a sebességed 100-110-re, és túl sok baj nem lehet. Mindent összevetve az autópálya párhuzamos közlekedés lévén sokkal biztonságosabb mint akármelyik főútvonal.
2019. jún. 30. 14:32
 3/10 belapus ***** válasza:
100%

A Google térképen megnézheted az esetelegesen kérdéses szakaszokat.

Ha későn veszel észre egy sávot, akkor nem a satufék a megoldás.Menj tovább a szabályokat betartva, és ahol lehet majd korrigálod az útvonalat.

Ha mégsem autópályán mennél, de véletlenül feltévednél egy fizetős szakaszra, akkor még 1 óra időtartamig, büntetés nélkül vehetsz matricát.

Én szerdán megyek arrafelé, Szolnok és Jászberény érintésével, autópályát elkerülve.Jártam már arra, de azért még egyszer ránéztem a Google térképen a füzesabonyi részre, mert ott lehet rámenni az M3-ra, de a táblákon és az útsávokon is fel van tüntetve, hogy melyiket kell követni.

2019. jún. 30. 14:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az út 90%-a autópálya, tehát gyerekjáték.

Legalább 90-nel menj, ne akadályozz másokat a belső sávban és nem lesz baj.

A lehajtók mindenhol 1 km-rel és 500 méterrel előtte ki vannak táblázva, szóval nehéz eltéveszteni. De ha biztosra akarsz menni, akkor állíts be egy navigációt hangutasítással.

2019. jún. 30. 15:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Igazából nem értem a kérdést, ha a saját városodban bátran tudsz közlekedni, akkor bárhol máshol tudsz.

Illetve ha bátran közlekedsz akkor már nem azon kellene parázni, hogy "elnézem a lehajtót" meg "belém jönnek". Lehajtóra ott a GPS és ha el is nézed akkor sem az lesz életed egyetlen lehetősége. Tegnap én is elnéztem 2 alkalommal is egyikből sem volt tragédia, áttervezés és megyek tovább, maximum +5 perc út.

Ha van egy normális autód, akkor azzal simám feltolod 120-130 közé sebességet és haladsz a magad tempójában. Ha előtted lassabban mennek megvárod míg belül elfogynak akik mennek mint ökrök és előzöl.

De ha főúton is mész, ott is végig ki van táblázva a sebességhatár, vagy ráállsz az előtted lévők tempójára. Eőbb utóbb meg kell tanulni 60 felett is közlekedni.

2019. jún. 30. 15:37
 6/10 A kérdező kommentje:
Én pont a pályát akarom elkerulni. 31,32 utakon megyek.
2019. jún. 30. 16:03
 7/10 belapus ***** válasza:

Akkor talán egyszerűbb keresztülmenni Szolnokon, legalábbis én általában így szoktam.Amikor jössz le a Tisza-hídról, ne a centrum felé, hanem jobbra kanyarodj.Ahogy elfordultál, már kanyarban jelezz és sorolj be balra.Lámpás kereszteződések, de amint a jobbra kanyarodást engedélyezik, a balra kanyarodó sáv is zöldet kap.Gyalogosokra is figyelni kell, annak ellenére, hogy nekik ilyenkor tilos jelzésük van.A következő lámpáig maradj a külső sávban.Ahogy átmentél, rögtön menj át a belsőbe, mert a külső megszűnik.Továbbmenve a körforgalomból a másodikon kanyarodj ki, majd maradj azon az úton.Sok gyalogosátkelőre számíts.A Lidl után - tábla is jelzi - jobbra.

Az újszászi, zagyvarékasi elágazás után, a Zagyva folyón átkelve készülj a jobbra kanyarodásra.Emlékeim szerint innentől Füzesabonyig nem vészes, csak az utat kell követni ( Jászapátinál, a körforgalomban jobbra, Heves felé, 31-es út).

Füzesabonyról már írtam, a 3-ast elérve meg Eger felé ( tábla ), Kerecsendnél meg a 25-ösre ( szintén tábla ).

Nem csak emlékezetből írtam, ránéztem a G Mapsra is.

2019. jún. 30. 17:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Pedig autópályán ezerszer könnyebb vezetni: lényegesen egyszerűbb előzni, mert nincs szembe forgalom. Általában szélesebb, jobb az út minősége. Van vadkerítés. Az autópályadíj valamennyire megszűri az utazóközönséget. Sokszor, kis forgalmú részeken csak benyomod a tempomatot és fogod a kormányt, ennyi a feladat. Ha későn veszed észre a lehajtót az mért tragédia? Mással is előfordult már a világtörténelemben. Akkor lehajtasz a következőn és visszafordulsz. Indokolatlanul 60-nal tötymörögni sokkal veszélyesebb, mintha felvennéd a forgalom ritmusát.

Amúgy nem te voltál mostanában aki több H Astrás kérdést is feltett? Megvetted végül?

2019. jún. 30. 17:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Tegyél ki T-betűt és állítsd be a Wazét. Az időben jelzi, hogy hol, mikor kell lekanyarodnod, és az esetleges akadályokra is figyelmeztet a felhasználók jelentéseinek hála. A sebességtől pedig nem kell félni, nem is veszed észre a különbséget már az 50 és 80 között egy idő után. Csak aztán fura lesz később a faluban tötymörögni :D
2019. jún. 30. 20:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Ne tedd ki a T betűt mert akkor nem egyenrangúként kezelnek az autósok. Sajnos nagyon sokszor látom az utakon, hogy a T betűs autósokat a többiek lenézik, kirekesztik és szándékosan megnehezítik a dolgát nagyon sokan. Ha kiteszed akkor két lehetőség van: vagy bunkók lesznek és ledudálnak, leszorítanak, stb, vagy túlságosan előzékenyek lesznek, és akkor sosem tanulsz bele igazán. Egyik sem túl jó.
2019. júl. 1. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!