Ti mit tennétek?
11-es, oké, itt volt még ezek szerint hely, de azért gondold tovább, hogy ha mégis baleset van, akkor a rendőr, netán bíró harmadik kérdése a neved és a születési dátumod után az lesz, hogy mit tettél a baleset elkerülése érdekében. És akkor mondhatod àm, hogy “hàtizé, ő volt a hülye megmekkorabunkó” és persze, részben ő is felelős lesz - de te is! És ha épp ő húzta a rövidebbet és megsérült, még anyagi problémáid is lehetnek az egészből, ha talpraesettebb ügyvédet talál, mint te.
Fontos dolog az önérzet, fontos, hogy ne hagyja a társadalom eluralkodni a közveszélyes viselkedési formákat, de a balesetek tök értelmetlen dolgok, törekedjünk már az elkerülésükre akkor is, ha az előbbi érdekek sérülnek is valamelyest...
mit kérdez ?? SEMMIT..
Tapasztalat..
Ahol lakom és dolgozom illetve a telephelyek között megyek pont ilyen.
Ha nem is naponta de hetente legalább 4-5x vészfékezésre kényszerítenek és heti 1x legalább a járdára való felugratásra.. Igen, mentem már 50el (annnyi a megengedett) a járdán !
És nem azért mentem, mert én szeretek a járdán menni vagy a padkáról való leugratás annyira vicces (bár elég jól átrepül rajta a kocsi) hanem azért, mert index minden nélkül kerüli a sávjában parkoló autókat. És ha jön valaki szemben akár busz is meg
na véletlen elküldtem.. ha megy vele szemben akár busz is nem érdekli.
Igen volt hogy itt is megtoltam a másik kocsit.. Minden alkalommal rendőrt hívnak, mesélnek történeteket hogy pl siettek, vagy hölgyek előszeretettel a barátnőjükhöz sietnek. A rendőr odajön hozzám mutatom már jobb oldalt az útpadlán levő kukát is felborítottam sajnos a kocsi visszapattant a padkáról, vagy éppen nem akartam megölni a gyalogost aki a járdán sétál mert a másik autósnak speciális jogai vannak.. De nem kell sokáig magyarázni általában 1 mondattal szoktam lezárni a témát, de volt hogy meg se szólaltam csak a táblákra mutattam.
Semmi gondot nem csinált a kérdező, helyesen járt el. Nem az erőfitoktatása miatt, hanem azért, mert vannak szabályok. És igen, ahogy megállok a zebránál mégha ledudálnak is, ahogy beengedem a zipzár elv szerint az autókat, ahogy igyekszem a bedugult körforgalomban nem beállni keresztbe, ugyanúgy elvárom hogy ne kényszerítsen vészfékezésre, járdára ugratásra,csak azért mert úgy gondolja hogy ez a jog őt megilleti.
Nem. Nem illeti meg..
És leszarom a kocsiját, törjön össze. 70 éves apámat a kocsiból hajtogattam ki, orvoshoz ment, mert egy hölgy a körforgalomban körbenézés nélkül átment.. Ő hivatta ki a rendőrt, én is odamentem tudod mi volt az ok ami miatt belerongyolt apám autójába ?? MERT a barátnője előre ment és utol akarta érni. És visított hogy milyen jogon ment az öregem szabályosan a körforgalomban.
szóval lehet ezt fokozni, én nem fogok ezen kínlódni, ha kijön elém szabad akaratomból eldöntöm hogy mit áldozok fel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!