Az agglomerációban élők hogy bírják elviselni a napi 2-3+ óra ingázást kocsival?
Néha látom, ami megy mondjuk M1-M7 bevezetőn, vagy a 2-es úton reggelente. Szinte lépésben halad a forgalom. Nekem, ha egy hónapban egyszer be kell állnom abba a sorba, arra már idegileg rá kell készülnöm.
Nagyon nem látom be azt, hogy ez miért éri meg (kiköltözni az agglomerációba). Vagy akkor már inkább vonattal közlekednék.
Természetesen Budapestről van szó. Vidéken sokkal kellemesebb lehet, akar bicajjal is, bejárni egy közeli faluból.
Mondják azt, hogy ott legalább van kerted, meg kint vagy a zöldben. De mire hazaérkezel munka után, már általában sötét van hozzá, hogy élvezni tudjad. Hétvégén meg a macera van vele (fűnyírás, kertészkedés), ahelyett, hogy elmenne az ember a Börzsönybe kirándulni, és ott tényleg a természetben lenne.
Na mindegy, engem nem venne rá senki, hogy kiköltözzek, nézhet akármilyen szép nagy szemekkel az asszony.:)
A gyereknek se jó igazabol, mert emlekszem rá, hogy suliban azok az osztálytársaim, akik kint laktak messze, sosem tudtak maradni délután közös programokon, meg házibulikon. Vagy a szülőktől függtek vagy a vonatmenetrendtől.
Nehezen.
Amerre járok ismerek "surranó utakat". A nagy idő igazából a két városban (a lakóhelyem és Budapest) a ki és a bejutás. Ezt valamennyire le lehet rövidíteni földutak, sokadrendű utak használatával.
Ma Budapestről 2,5 óra alatt jutottam ki. Utána fél óra volt hazáig. (van, hogy fordítva van)
Akinek esze van az nem kényelmesedik el, hanem motorra vált, én még Miskolciként is csak hidegben, hóban, és mínuszokban indítom be az autót, így rám nem is érvényes a dugó, tükröket befordítom ha már nagyon kicsi a hely, és megyek előre.
Egyszer én is benn ragadtam autóval egy hosszú sorba, fel is ment a vízhőfok eléggé, kínzás az autónak is meg a sofőrnek is.
Budapestet, és a környékét is kerülni érdemes annak akinek nincs komoly jövedelme.
Sajnos sok embernek a főváros jelenti az országot... Hol ott hiába keres többet kicsivel mint Debrecenben, a közlekedés egy fos.
Túl szűken gondolkozol.
Az agglomerációnak számtalan előnye van, ha azokra van igényed, szembe lehet állítani az előnyöket és hátrányokat és egy másik értékrendben simán az előnyök sokkal-sokkal nagyobbak, mint a hátrány a nehezebb közlekedés miatt. Na meg ott a nem elhanyagolható tény, hogy ha hasonló környezetben akarsz élni a városban, mint az agglomerációban akkor az sokkal többe kerül és ugyanúgy megszívhatod a közlekedéssel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!