Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan szabaduljunk meg egy...

Hogyan szabaduljunk meg egy örökölt autótól törvényesen?

Figyelt kérdés
Az autó mint kiderült egy üzemképtelen roncs, gazdaságosan nem javítható és még oda is kell adni egy hagyatéki tartozás fejébe ami most bukott ki. Hogyan lehetne megszabadulni tőle akár bontó útján hogy nekünk ne kerüljön pénzünkbe legalább. Az átíratás nagy költséggel járna, mi illeték kötelesek is lennénk, szóval nagyon nem akarjuk a nevünkre venni, nem akarjuk eladni, pénzt sem akarunk belőle csak nekünk ne kerüljön pénzbe és ne büntethessenek meg minket valamiért utólag. A hitelezőnek viszont valahogyan át kellene tudni passzolni. Próbálkoztunk a közjegyzőnél érdeklődni van e még lehetőség lemondani az egész örökségről de már nem lehet kifutottunk az időből.
2019. aug. 8. 10:38
 1/6 anonim ***** válasza:
55%

"oda is kell adni egy hagyatéki tartozás fejébe ami most bukott ki."

Milyen tartozás? Ami nem volt a hagyatéki tárgyaláson? Ha meg volt, akkor hogyhogy most bukott ki?

Amúgy meg nem kell a nevetekre venni, a hagyatéki papírral el lehet adni. Vagy leadni a bontóban, és így végleg kivonatni a forgalomból.

De ha oda KELL adni, akkor ez nem kérdés.

2019. aug. 8. 10:49
 2/6 anonim ***** válasza:
71%
Odaadod a tartozás fejében és megoldódott a dolog!
2019. aug. 8. 10:49
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen, a hagyatékba egy darab tartozással jelentkezett be a behajtáskezelő cég a hagyaték jogerőre emelkedése után pedig még két másik, egyenként többszázezer forintos tartozás megfizetésére szólít fel. Számlavezetés és kamatai meg hasonlók. Nem tudom nem e szándékos trükk amúgy direkt kevés összeggel bejelentkezni a hagyatékba, mert ők csak akkor látnak állítólag valamit a hagyatékból ha azt az örökös elfogadja, nekik ez az érdekük mint ezt utólag megtudtuk. Kérdeztük a közjegyzőt ez jogos e és nem kell akkor újratárgyalni a hagyatékot? Mert nyilván az örökös a tudomására hozott tartozások fejében tud felelősen dönteni és akkor újratárgyalás esetén lemondhatnánk. A válasz nem és bármikor felmerülhet újabb és újabb tartozás! Csak azt már nekünk kell bírósági útra terelni ha vitatjuk, hát kösz. Most már értem sokan miért nem fogadják el az örökséget akkor sem, ha a tárgyaláson úgy néz ki pozitív összeggel zárul.

Na mindegy örülök ha nem kell névre iratni , nekünk ez a lényeg. Akkor gondolom szerződést kell majd írni a hitelezővel, mintha egy festményt adnánk neki például.

2019. aug. 8. 15:13
 4/6 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem kérdezzetek meg egy másik közjegyzőt.

Nem láttam még hagyatéki végzést, de feltételezem tételesen fel van sorolva minden. És azt fogadod el, vagy utasítod vissza. Ilyen nincs, hogy később még előállnak újabb követeléssel, ami előtte nem volt ismert...

Itt valami nagyon sántít.

2019. aug. 8. 15:16
 5/6 A kérdező kommentje:
A józan észnek mond ellent, én sem akartam elhinni mert így végül csak nem igaz, hogy adósságot nem lehet örökölni. Egy kocsi átíratás meg a közjegyző díja igenis így már adósság öröklése. A közjegyző azzal magyarázta hogy a tartozás az tartozás akkor is ha a hitelező például nem szerez időben tudomást a halál tényéről és ezért nem tud bejelentkezni az igényével a hagyatékba, értsük meg.
2019. aug. 8. 16:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Na álljunk meg!

A hagyatéki terheket (közjegyző díja) saját vagyonból is köteles vagy fizetni.

De!

Adósságot csak az örökség erejéig.

ne keverd a kettőt!

A roncsot meg vigye a behajtáskezelő, elégítse ki magát!

2019. aug. 8. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!