Gokarttal közlekedhetnék törvényesen közúti forgalomban?
Rendszámmal és jogsival igen.
Én még nem láttam rendszámos gokartot...
Talán mopedautóként vagy négykerekű motorkerékpárként lehetne forgalomba helyezni, de erre sem látok sok esélyt.
És még hazudsz is....
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__9..
Ne foglalkoztatók egy unatkozó kisgyerekkel
Nagybritanniában, de talán még Németországban is nagyobb esélyed van, mint űberfasahángérienlandban.
A mi országunk csak arról szól, hogy mit miért nem lehet.
Nézzétek csak meg, hogy pl a Lotus Super Seven replicakat is kigolyózták, pedig egy magyar mérnök jobbat csinált, mint a Caterham Angliában. Érdekes, a briteknek nem fáj, ha valaki különcködni akar a kocsijával, csak feleljen meg bizonyos előírásoknak. Itt meg ha megfeszülsz is, Mitmiértnemlehet országban nem tehetsz semmit.
De a megengedőbb országokban biztos vagyok, hogy lehetne csinálni "street legal" gokartot. Az Ariel Atom is kapott típusengedélyt, de LeMans versenyautóból is építettek már utcai autót. Dauer Racing Porsche 962 pl. És az is nagyon alacsony, ahogy sok sportkocsi, tehát ez nem szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!