Üzemanyagköltség elosztása haverok között? Ki milyen szokásokat tart ebből kifolyólag?
Figyelt kérdés
Tehát amikor utaztok kisebb vagy nagyobb távra egy vagy akár több haverral, ti hogy szoktátok elosztani az üzemanyag koltséget? Teszem azt ketten elindultok egy kb 60 km-s útra (oda-vissza) és pl. Dízelt tankol vmelyikőtök 5ezerért akkor felezitek a költséget 2500-2500 ft-ra?! Írjátok le tinhogy szoktátok. :)2019. júl. 29. 23:09
1/5 anonim válasza:
En allom az amortizaciot, tobbiek az uzemanyagot.
2/5 anonim válasza:
Én meccsre szoktam sokat utazni. Mindig egyenlő arányban osztozunk a nem egyéni költségeken (ami általában csak az üzemanyag), akár saját kocsival megyünk, akár bérelt kisbusszal / busszal.
3/5 anonim válasza:
Üzemanyag egyenlő arányban, alkalmi útdíjak egyenlő arányban. Amortizáció, biztosítás, adók, szervízköltségek, egész éves vagy más hosszú távú útdíjak teljes egészében az én költségeim ilyenkor.
4/5 anonim válasza:
Ritka, hogy valakivel együtt egy autóban megyek valahova. Talán 5 évente egyszer ha előfordul.
Régebben sokáig nem volt saját autóm. Így ha ismerősökkel, barátokkal mentem valami közös programra, rendezvényre természetesen be akartam szállni az üzemanyag költségbe. De az aktuális sofőr mindig azt monda, hogy ő nem csak azért jött el, hogy bennünket furikázzon, hanem egyedül is eljött volna. Ezért soha nem fogadott el pénzt. Én is sofőrként ezt a példát követem. Örülök ha van aki elkísér. Ha egyedül megyek, akkor is ugyan annyi az üzemanyag. Így nem fogadok el pénzt. De ez persze csak ilyen néha-néha alkalomszerű utakra vonatkozik. Ha valakik rendszeresen, hosszabb utakon együtt járkálnak, akkor már más a helyzet.
5/5 Nyakasparasztgazda válasza:
Én sose kértem hogy szálljanak be az üa-ba. De ha engem vittek akkor én be akartam szállni de többnyire nem engedték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!