Ha egy 50 köbcentis motorba rakok egy 80-as hengert és
szerzek nagyobb jogsit akkor rendszámoztathatni lehet a
motort?
Figyelt kérdés
Helló mindenkinek!
A kérdés annyi, hogy ha igényesen megtuningolom a motorokat, illetve szerelővel megcsináltatom és szerzek rá elegendő jogsit akkor kaphatok rá forgalmi engedélyt /lesz Rendszám a motoron? Ilyenkor az 50-esre való biztosítást is nagyobbra kell emelni, bár ez azt hiszem megoldható. Második tulajdonosa vagyok a motornak és van egy olasz papírom a motorról és tudtommal az első tulajdonos nem veszített el semmit sem. Az elég a műszakiztatáshoz?
Illetve ha valaki megtudja mondani, az is érdekelne, hogy mennyivel fogyasztana többet a motor?
mindjárt a bemutató vizsgán elutasítják, tehát nem adnak érvényes műszakit...kapásból több oka is van, de ezt majd mások leírják.
2019. máj. 16. 22:09
2/6 anonim válasza:
Felesleges papíroztatni, a kutya nem mondja meg, hogy 49cc vagy 80cc. Egy időben nagyon benne voltam ebben az 50cc tuningban. Simsonok, AM6-ok. Voltak 100cc és a fölöttire tuningolt gépek is, AM jogsival vezettük (én, haverok)
2019. máj. 16. 22:19
3/6 A kérdező kommentje:
Nem az lenne a baj, hogy félek én ettől a 'nincs rá érvényes vezetői engedélyed' mert érted ez benzinnel megy :D
Viszont nem értem miért bukna meg mivel papírok megvannak akár szerelő ad munkalapot meg a szükséges dolgokat.
Valaki kérem fejtse ki nekem.
2019. máj. 16. 22:28
4/6 anonim válasza:
Nem gyárilag 80-as, ha van valami papírod nem tudom mit tudsz vele kezdeni, de neked egy 50-es motor papírjai vannak meg.
2019. máj. 18. 18:56
5/6 A kérdező kommentje:
A papír olaszul van írva, de semmilyen 50 köbcentiről nincsen semmi írva, amennyire én kitudtam halászni belőle a dolgokat.(az eredeti okmányról beszélek)
2019. máj. 19. 17:38
6/6 anonim válasza:
Ha más nem is, alvázszáma van a motornak. Abból simán megnézik, hogy gyárilag 50-es. És mivel a gyár az egész motort ekkora blokkra tervezte (váz, fékek stb.) senki nem fogja engedélyezni csak azért, mert egy szerelő csinálta. Ha véletlenül mégis, akkor az olyan összegekbe kerülnének, hogy jobban jársz, ha eladod és veszel egy erősebbet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!