Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha a vevőm nem valós adatot...

Ha a vevőm nem valós adatot írt az adásvételire lehet nekem abból nagyobb gondom? Folyt. Lent

Figyelt kérdés
A hétvégén megvette egy ember a kocsimat(pár 100 ezres gép).Rendesen kifizette és megírtuk az adásvételit.Az eladó és a kocsi adatait kitöltöttem.A vevő adatait pedig ő írta be,mondván nincs nála a személyije,csak a lakcímkártyája.A lakcím stimmel mert azt láttam,hogy onnan másolta,de az aja nevében,valamint személyi igazolvány számában nem vagyok biztos,mivel azt nem láttam.A lakcímkártya az övé volt,mert a jogsijával megegyezett a név,stb. a fényképen(jogsi)pedig nagy valószínűséggel ő szerepelt.Lehet,hogy egy amatőr csalóval hozott össze a jó szerencsém?Persze az ország túlfelén lakik így utána menni szinte lehetetlen!Lehet nekem ebből problémám?
2014. jan. 7. 20:00
 1/3 Nincki ***** válasza:
23%
Nem lehet semmi gondod, amúgy sincs jogot igazoltatni bárkit is (feltéve ha nem vagy rendőr). Ha bármilysen hivatalos papír, büntetés érkezikneked, ami már az eladás utánról származik, akkor sem kell megilyedni, bemész a rendőrségre, megmutatod az adásvételit, meg a csekket és elintézik (ez most kicsit egyszerűen hangzik, da a magyar bürokráciát még hozzá kell adni, de tényleg nem lehet semmi gondod)!
2014. jan. 7. 20:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha nem valós adatokat írt, akkor sose tudja a nevére íratni.

Te meg rosszabb esetben évekig szívni fogsz miatta! Az adásvételi másolatát kb. évente küldözgetheted mindenfelé, kezdve az önkormányzattal.

#1:

Mi az, hogy nem győződhet meg a személyazonosságáról? Naná, hogy megnézem ki veszi meg az autót! Én még be is szoktam szkennelni az igazolványokat. Persze ez nem szabályos, bla-bla...

2014. jan. 7. 21:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem kapsz érte semmit, de ha nagyon ű"megerőszakolnák" a dolgot okirat hamisításért felelhetnél.

De ez csak akkor áll fent, ha te tudtad, hogy egy olyat írsz alá ami nem igaz..

2014. jan. 7. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!