Hogyan lehetne a biztosítótól nagyobb kártérítési összeget kérni, mert nagyon kevés pénzel akarja kiszúrni a szemem?
4 hónapja volt egy közlekedési balesete a páromnak, amiben vétlenként vett részt. A gépjármű (Renault Twingo), ami a nevemen van gazdasági totálkáros lett. A biztosító felértékelte 214.000Ft-ra ebből a roncsérték 52.000Ft. Tehát kiutal 162.000Ft-ot. Nem is kell mondanom, hogy ez nem nagyon fedezi a javítást sem, plusz a párom munkába járt vele egy másik városba, amit így néha busszal teszi meg, amikor nem jó a buszindulás akkor meg a szülei hozzák- viszik.
A balesetkor mentő vitte el, de nem lett komolyabb baja, és a makacssága miatt még táppénzre sem ment pedig sokáig fájlalta a biztonsági öv helyét.
A biztosító mindenről számlát akar, ami nincs.
Mit tegyek?
A biztosítótól sehogy! :(
Nekem még peres ügyem is volt velük, mert nem akartak kifizetni egy jogosan járó összeget, csak a felét! Végül egy év múlva a bíróság megítélte nekem az egészet.. de ehhez bíróság kellett, + ügyvéd = 240 ezer Ft-omba került.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Az az igazság, hogy ügyvédet fogadtam, akinek van egy alianzos ismerőse és ketten próbánják megoldani az ügyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!