Mit tehetnék? (5 éve balesetet okoztam ma pedig kaptam egy levelet a biztosítótól)
2006.06.19-én közlekedési balesetet okoztam személygépjárművemmel, kitöltöttük a betétlapot melyen elismertem hogy én vagyok a hibás majd mindenki ment a dolgára. Ma (2011.05.27) kaptam egy levelet melyben ez áll: "Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. a károsult ***-*** forgalmi rendszámú gépjárműre kötött érvényes Casco biztosítási szerződés alapján 2006.07.21-én kártérítésként 522.110-Ft-ot fizetett ki. Az Allianz Hungária Biztosító ZRT ezzel a Ptk. 558.(1) bekezdése alapján törvényi engedményes lett, a kár megtérítésére irányuló jog rá átszállt. Az Ön közelező gépjármű felelősségbiztosítója, a MÁV Általános Biztosító Egyesület felszólításunk illetve az ellene született jogerős bírósági ítélet ellenére a károsult részére kifizetett kártérítést az Allanz Hungária Biztosító Zrt. részére nem térítette meg, ezért kénytelenek vagyunk jogos igényünknek Önökkel szemben érvényt szerezni.
A Ptk. 339. § (1) bekezdése alapján: aki másoknak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni.
A Ptk. 345. § (1) bekezdése szerint: aki fokozott veszéllyel járó tevékenységet folytat, köteles az ebből eredő kárt megtéríteni.
Az alábbi egyezséget kínáljuk fel Önnek a fent említett követelésünkkel kapcsolatban:
Teljes tőkekövetelésünk 522.110,-Ft mely a következő pontokban leírt módokon történő mefgizetése esetén a késedelmi kamat és a további Önnel szemben fennálló követelésünktől eltekintünk:
1. 522.110,-Ft egyösszegű befizetése 2011. május 31-ig" ...
Ez által lenne 3 napom hogy befizessek 522.110 Forintot, pedig érvényes kötelező biztosításom volt. Mit tehetek ilyenkor hogy meg tudjam úszni ezt a költséget?
Ha normális demokrácia lenne, akkor ez a magyar állam sara lenne! Két okból is!
1. Időben észreveszi azt, hogy a MÁV biztosító pénznyelő céllal működik.
2. Ahogy az utazási irodáknál (a kintfelejtett utasok hazahozatalára), úgy a biztosítóknál is a cégek által befizetett közös alapnak kellene lennie, és onnan kellene fedezni a pénzt a biztosítóm csődje esetén! Persze ezután a sikkasztókon jogi úton kellene az államnak elégtételt vennie. Sajnos valamiért ez nem így van! :(
Viszont furcsa, hogy jópár éve csődbement már a MÁV-biztosító, de erre az Allianz csak most jött rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!