Balesetet okoztam, ha eladom az autót, akkor a kárt behajtják rajtam?
"Szóval történt egy nagyobb összegű koccanás (vétlen sofőrnek), én az okozó aki fizeti/fizette a biztosítást eddig is, uzembentartót váltanék, mivel nekem nem érné meg a 200+ ezret fizetni évente."
A bökkenő csak az, hogy a biztosítási kategória nem autóra vonatkozik, hanem személyre. Szóval ha a jövőben valaha a nevedre kötsz egy autót, akkor kapásból a 200+e-s kategóriába sorolnának, így semmit nem oldanál meg vele.
Én is jártam így, balesetet okoztam, volt kötelezőm, aztán eladtam az autót. A továbbiakban semmiféle fizetési kötelezettséggel nem tartoztam a biztosító felé.
Kb. 10 év múlva vettem egy másik autót, és rendesen alapról indult újra a kötelezőm. Mondjuk, másik biztosítónál is kötöttem, de nem hiszem, hogy az számított volna, valószínűleg elévült a károkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!