Balesetet okoztam, ha eladom az autót, akkor a kárt behajtják rajtam?
De nem is lesz többet autó a neveden?
Ez jó kérdés, a biztosító hogyan fogja behajtani rajtad...
Nem volt érvényes kötelező biztosításod?
Nem csupán egy csekket kapsz, hanem bírósági határozatot is.
Az autót fel is gyújthatod, nem az okozta a balesetet, hanem te.
Komolyan azt gondoljátok, hogy a kárrendezés alól ki lehet bujni egyszerűen?
A biztosító nem hagyja veszni a pénzét, ha a vétkes félnek nincs biztosítása, a vétlennek kifizetik a kárt egy alapból, de azt behajtják a vétkestől.
Nem a rendőrtől kell félni, ha biztosítás nélkül vagánykodik valaki, a biztosító büntet igazán... a kötelező biztositás meg azért van, hogy ne kerüljön senki kutyaszorítóba.
Akkor a biztosító kifizeti az okozott kárt, az autó eladása, üzembentartóival ügyeskedés teljesen más történet.
A biztosítás ösdzegét lehet csökkenteni így, de nálad nyoma marad X évig (pl nyilatkoznod kell, hogy okozál-e nagy összegű kárral járó balesetet).
Ez nem kárbehajtás a biztosító részéről, felajánlják, hogy kigizetheted a kárt, akkor nem változik a bónusz, vagy ők fizetnek, de megemelik a biztosítás összegét... az autó eladása nincs tiltva, ha nincs autó nem kell biztosítást fizetni.
Jahh, értem a kérdést.
Neked semmi bajod nem származhat.
Fizetve volt a kgfb. Okoztál egy biztosítási eseményt.
Kifizették. Ettől emelkedne a díjad.
Jogodban áll nem tartani üzemben autót ezek után.
Ha eladod a kocsidat, illetve más lesz az üzembentartó, akkor annyi, hogy megszűnik a kgfb-d és kész. A biztosítót nem érdekli, sőt, örül, ha megszabadul egy károkozásra hajlamos biztosítottól. A bizti díjad nem azért emelkedne, hogy ebből szedje be a kifizetett kártalanítást, hanem azért, mert innentől nagyobb kockázat vagy a szemükben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!