Összetőrték a 18éves swiftemet. Kölcsönadtam, balesetet okozott a barátom vele. Az autó szerkezeti totálkáros nem javítható. Én 300ezret kértem a sráctól neki a szervíbe azt mondták olyan 100-200 at érhet maximum mert szétvan rohadva az alja?
Ilyen esetben a cél mindig az eredeti állapot helyreállítása - tehát hogy neked legyen egy üzemképes Swifted.
Ha ő tud ingyen szerezni, akkor elég az átiratást és a kötelező első szervizt állnia.
Ha csak hatszázezerért tud ugyanolyan állapotú autót találni, akkor azt fizeti, plusz átirás, szerviz.
Komolyan mondom, felidegesítettem magam, hogy hogyan lehet ennyire pofátlan valaki, hogy kölcsönkér egy autót, összetöri, és utána még ő fikázza, hogy rohadt, okoskodik, hogy max 200ezret ért..
Mivel 18 éves az autó, így váltás utáni (96 utáni), amik általában 280ezertől mennek viszonylag jó állapotban, egészen 400ezerig + átírás, eredetvizsgáztatás + az alapokat ilyenkor kicseréltetni + a másik autóval foglalkozni, elvitetni a bontóba, utána okmányirodába leadni a rendszámtáblát stb, ami még sok-sok időbe és pénzbe kerül neked.
Ha totálkárosra törött az autó, akkor hogyan állapították meg, hogy 100-200ezret érhetett?
Elsőkörben én is azt tanácsolom, hogy üljetek le mint két felnőtt, és beszéljétek meg, hogy néztek közösen egy autót, együtt elmentek, és ő kifizeti neked. Erre kevés esélyt látok mondjuk, nem tudom hány éves lehet, talán ha a családjával is leülnél beszélni külön, lehet az segítene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!