Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Összetőrték a 18éves swiftemet...

Összetőrték a 18éves swiftemet. Kölcsönadtam, balesetet okozott a barátom vele. Az autó szerkezeti totálkáros nem javítható. Én 300ezret kértem a sráctól neki a szervíbe azt mondták olyan 100-200 at érhet maximum mert szétvan rohadva az alja?

Figyelt kérdés
Mit tehetek? Jelentsem fel? A biztosító a vétlen kárát kifizette,Akinek nekiment.

2018. dec. 19. 09:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ja, az jó ötlet, amit írtak, hogy mondd meg neki: ha nem akar 300-at fizetni, akkor keressen neked egy hasonló korú és állapotú másikat, fizesse a költségeket, és nem fog érdekelni téged, hogy mennyibe került neki.
2018. dec. 24. 09:29
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez már nem haver, csak szarevő ismerős. Ne kérj pénzt, hanem hozzon egy nagyjából ugyanolyan üzemképes szwiftet, mint amit kölcsönadtál. Az átírást, eredetvizsgát is fizesse, aztán felejtős a fazon. Felesleges tárgyalgatni vele. Az igényedet papír alapú levélben tértivevényesen add fel, mert ha csak szóban adod elő, akkor nemsokára nem is fog megismerni. Az emil, és hasonló elektronikus levelek szart sem érnek, csak a papír, amit átvett.
2018. dec. 24. 10:25
 13/22 anonim ***** válasza:
Az a baj a "hozzon egy másikat" megoldással, hogy akkor meg fogja venni a legolcsóbb fost amin még van egy hétig műszaki. Aztán az többe fog kerülni mint venni egy normálisat, de már nem az ő baja lesz.
2018. dec. 24. 10:42
 14/22 anonim ***** válasza:

Meg az is a baj vele, hogy ilyenkor megszépülnek ám az emlékek, lehet a totálkáros kocsinak is lógott bele, de ha hoz a "vétkes" egy másik kocsit és azon a hátsó elektromos ablak nem működik akkor már dráma lesz...

Pénzben el kell intézni, az a legtisztább.

2018. dec. 24. 10:51
 15/22 A kérdező kommentje:
Ennek sose lesz vége.Gépjármű szakértőt érdemes bevonni? Aki megmondja mennyit ért az autó baleset előtt,és mennyi a roncs értéke? Vagy az is csak kiadás ekkora tételnél?
2018. dec. 24. 15:05
 16/22 A kérdező kommentje:
Valakinek van hasonló tapasztalata? Pereskedni nincsen pénzem,energiám.Bűncselekmény nem valósult meg,ezért feljelenteni nem lehet.Csak a megegyezés maradt,vagy a polgári per?
2018. dec. 24. 15:28
 17/22 anonim ***** válasza:

Igen, ez a két lehetőség van, megegyezés vagy polgári per.

A neten vannak gépjármű műszaki szakértők, megkérdezel vagy 2-t e-mailben, hogy mennyibe kerülne felméretni az autódat. Ez az információ legalábbis ingyenes. Aztán megbeszélheted a kocsitörővel, hogy érdemes-e erre költeni, és ha igen, akkor felezitek, vagy aki rosszabbul tippelte meg a kárösszeget, az fizeti a szakértőt. A pernél mindenesetre nem lenne drágább.

2018. dec. 24. 17:06
 18/22 anonim ***** válasza:

Sikerült jutni valamire?

Lehet le leszek pontozva, de leírom a mi családunk hasonló történetét.

Rokonom kölcsadott a " barátjának " több százezret. Természetesen lepapíroztak mindent, viszont akinek odaadta barátjának (kb 28 éves lehetett akkor a "barát" ), kiköltöztek külföldre, és semmi nem volt a nevükön. Természetesen a pénzt nem fizették vissza.

A szép szóból nem hallgattak, ezért be lettek cserkészve a nagyszülei, természetesen nem lettek megfenyegetve, meg semmi, de azért nekik sem tetszett, mikor 2-3 kigyúrt férfi megjelent a lakásuknál, és elmondták, hogy a drágalátos lánya és az unokája tartozást hagyott maguk után. A nagyszülők nem akartak szégyenkezni, és kifizették az adósságot.

Természetesen én sem érzem ezt korrektnek, hogy a nagyszülőket kellett b*szogatni, és álmatlan éjszakájuk volt emiatt, na de nem fogjuk lenyelni, hogy meglopjanak!

Ha más nincs, én meglátogatnám a rokonokat, vagy írnék nekik is, hogy tudjanak róla. Ha van bennük egy kis összetartás, akkor talán ki tudsz belőlük sajtolni legalább valamennyit, nem olyan nagy anyagi kár ez, ha összefognak.

2018. dec. 30. 00:48
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
18. Rokonokon leverni ritka nagy taplóság. Én tuti nem is fizettem volna. Lehet rendőrt is hívok ha fenyegetve érzem magam.
2018. dec. 30. 06:35
 20/22 A kérdező kommentje:
A rokonoknak nincs közük hozzá.Küldök FMH t január elején,ha ellent mond per lesz belőle.
2018. dec. 30. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!