Káreseménykor adhat/ad tájékoztatást a károkozónak a biztosító?
Küldenek majd papírt,hogy ennyit pengettek ki jelenleg arra amit okoztál és ha esetleg még felmerül más is akkor majd küldenek papírt.
De a levélbe leírják,hogy ha kifizeted a biztosítónak azt az összeget akkor nem érinti a bónuszbesorolásodat.
Amúgy biztosításod szempontjából teljesen mind1 mekkora a kár..50 ezer vagy 5 millió (oké nyilván lehet jobban jársz azt az 50ezret kifizeted)
Miért verné rád? Ezért fizeted a kötelezőt. (Elveszted a bónuszod.)
Nejem kocsija orrának nekiment egy kanyarodó kocsi. Első szemlénél 250 ezer körüli kárt állapítottak meg. Pótszemléknél kiderült, hogy kerékfelfüggesztésnél, stb. is lettek problémák. Végül közel háromszorosa lett a javítás.
Szóval még a kárfelmérő se tudta a kocsi szétszedése nélkül megállapítani a kárt.
Miert szolhatna bele a karokozo ? Oruljon ha nem kell meh fizetnie per utjan.
Pelda. Automnak nekiment egy barom 40el.
Mivel bontott alkatresz nem volt lokos spolier fenyszoro sarvedo lett gyari uj.
Kocsi 8 eves de 80e km volt benne, egyedi felszereltseg kivul belul fel evig arultak 2 van az orszagban.
Szerelte egy markaszerviz 1.2 milliot szamlazott nekem a kocsim ocsmany lett. 2 honapi harc utan feladtam, fizettem 100e ft avultatast es szet van cseszve a kocsim mert feher gyongyhazmetalt nem lehet szepen fujni pedig mar a fel oldalat telifujtak hogy jo legyen.
Ezek utan ha a karokozo probalt volna beleszolni hogy ez sok elkuldom a fenebe es tuti keresek egy ugyvedet aki az ertrkcsokkenesemet a karomat az ido kisesesemet is kifizetteti vele.
Na ezert ne szoljin bele. Balesetet okozott fogja be a szajat, toltse ki a keksargat es huzzon a fenebe.
Ahogy már leírták, majd kapsz egy levelet arról, hogy mennyit fizettek annak, akinek kárt okoztál. Ha pedig ezt kifizeted a biztosítónak, akkor nem kerülsz jövőre 2-vel alacsonyabbra a bónusz-malusz skálán.
Egyébként örülj, hogy nem hívtak rendőrt! A KÖBE a legci..nyabb biztosító (nem tisztességes az okozott kár megtérítésében). Nálunk céges előírás, hogy ha KÖBÉ-s okozza a balesetetet céges autóban, akkor rendőri helyszínelést kell kérnünk. Ez esetben a vétkes fél kap egy 100 ezres pénzbírságot és 3 hónapra bevonják a jogsiját.
Nincs irreálisan magas összeg.
Én egy Audira bal első sérülésre kaptam 480 eFt-ot.
Házilagosan tudtam belőle megcsinálni az autót.
Új autónál én is Audi márkaszervizbe vittem volna.
Új autónál meg ne akarjunk bontott alkatrészt beszereltetni!
Kár megtérítése biztosító felé:
azzal számolj, hogy kár megtérítése esetén is ugrott a balesetmentességi bónuszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!