Piros lámpánál a tíz éves autómba hátulról belém jött egy bealtatózott férfi. A rendőrség bűnügy i eljárást indított ellene. A biztosító csak az ügy lezárása után fizet, de levonja az avulást. Igy nekem a javítás sokba fog kerülni. Mit tehetek?
Na ezért dühitő, ha összetörik az autód!
Avultatás van, csak nálunk.
Mikor belém jöttek, a biztosító kiutalta a gyorskár összegét, amiből házilagosan meg tudtam javítani az autót.
Várd meg mennyi pénzt fogsz kapni, és az mire lesz elég.
Kíváncsi lennék miért kaptam mínuszokat amikor a valóságot írtam le, de mindegy is.
Egyébként pedig két opciót fogsz kapni.
A kárszakértő kijön, megnézi a kocsit, nyilván addig nem nyúlsz hozzá, nem bontod szét stb stb. Ha normális már alapból el is mondja milyen avulásokkal számol. (Nekem 8 éves autóra a felnire számolt csak egy keveset pl másra nem)
Majd hamarosan megjön a levél a biztosítótól, amiben két választásod van, vagy felajánlanak egy összeget, amit egyszerűen kifizetnek (ez kb. annyi, amennyiből számla nélkül meg tudod csináltatni a kocsit), vagy pedig ezt nem fogadod el, és viszed a számlákat minden javításról és akkor az avulással csökkentett összeget kifizetik a számlák után. De akkor neked kell előre megfinanszírozni a javítást
"A szerviz javaslatáta eloször a cascora csináltassam meg, utána az behajtja a károkozó biztosítóján."
Neked akkor sem lesz olcsóbb, ha önrészt kell fizetned!
Két választásod van:
-vagy elfogadod a gyorskárt és a pénzből haveri alapon, házilagosan megcsináltatod az ismerősöd ismerősével
-vagy szakszervízbe viszed és ráfizetsz még akár 300 000ft-ot is .
A te döntésed!
Ismerős a helyzet, januárban végigjártam ezt az utat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!