Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ti melyik biztosítónál vagytok...

Ti melyik biztosítónál vagytok a kocsi kötelezővel?

Figyelt kérdés
2018. nov. 16. 15:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom a kérdésed okát, célját. Ha nem valami fogadáshoz kell, hogy melyik biztosítót milyen arányban írjuk, hanem amiatt, hogy biztosítót válassz, akkor semmi értelme.

Idejét sem tudom, mióta vagyok a B10 fokozatban. 10 éve ugyanaz az autóm van, ugyanott lakom, ugyanúgy használom; az életemben sem volt káreseményem (még olyan sem, hogy nekem okoztak volna kárt).

2 évig a K & H biztosítónál voltam, az volt számomra a legkedvezőbb díjú. A 3. évre kb. 60%-al emelt díjat ajánlottak, váltottam a Groupamára, az volt a legolcsóbb díjú, számomra.

5 évig voltam a Groupamánál, a 6. évre kb. 50%-kal emelt díjat ajánlottak, váltottam az Allianzra, messze a legolcsóbb díjú volt számomra; hetekig kutakodtam, érdeklődtem, hol az átverés? Nem volt.

Az ideivel együtt, 3 éve vagyok az Allianznál, évről-évre a legolcsóbb volt számomra. Néhány hete megkaptam a következő biztosítási évi ajánlatukat: 208 Ft-tal (!) emelkedik az éves díjam, az ideihez képest, a baleseti adóval együtt. És, most is a legolcsóbb, számomra.

Na, ebből süsd ki, melyik biztosító a kedvező! Kinek, mikor, melyik.

2018. nov. 17. 18:32
 12/15 Koplárovics Béci ***** válasza:
Miután a biztosítók közül mindegyik másra ad kisebb-nagyobb kedvezményeket, így nem lesz olyan, hogy mindenki számára a legolcsóbb biztosító. Sőt az is lehet, hogy ami nekem a legolcsóbb, az másnak a legdrágább, vagy ami nekem drága, az másnak elképesztően olcsó. Ez lehet akár az életkor, a lakhely, a baleseti mutató, az autó kora, a gyerekek száma és életkora, egyéb biztosítások megléte, annak díja, és még egy csomó dolog. Ezért érdemes egy kalkulátorral számolni mindig a várható díjat, és pontosan megadni az adataidat. Ennél jobb keresés nem hiszem, hogy létezik.
2018. nov. 17. 20:03
 13/15 KicsiZsorzs válasza:

A Te szempontodból nem mérvadó, hogy mások melyik biztosítónál vannak. A biztosítók a te paramétereidet fogják figyelembe venni, amikor megadják az ajánlatukat.

Nekem két autóm van. Amikor a másodikat vettem, biztos voltam benne, hogy az a biztosító fogja a legjobb ajánlatot tenni, amelyiknél az első kocsi is biztosítva van. Hát nagyon nem. Mérföldekkel egy másik biztosító ajánlata volt a legjobb. Minden évben megcsinálom a kalkulációt és mindig ez az eredmény. Mert nem egyforma a két kocsi, teljesítmény, súly, életkor...stb. Ezért számodra tök mindegy, hogy egy vadidegen melyik biztosítóval köt szerződést.

2018. nov. 22. 15:26
 14/15 A kérdező kommentje:

Megcsináltam a kalkulációt.Lehet hogy kidobja melyik biztosító olcsóbb nekem, de azt nem írja ki, hogy az olcsóbb csak a kár 50%-át téríti majd meg, a többit neked kell állnod.Szóval ezek a kalkulátorok semmit nem érnek, teljesen becsapósak.

Itt is igaz, a drágább néha olcsóbb.

2018. nov. 30. 15:22
 15/15 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Lehet hogy kidobja melyik biztosító olcsóbb nekem, de azt nem írja ki, hogy az olcsóbb csak a kár 50%-át téríti majd meg, a többit neked kell állnod"

KGFB-nél nincs ilyen opció. Mondjuk 50% a Casconál sem, úgyhogy nem tudom mit nézel. Vagy melyik országban???

2018. nov. 30. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!