Kárrendezsében lehet esélyem?
Hogy mi történt?
Váci út kifelé, sok autó. 3 sáv (ebből 1 a buszé) és egy jobbra kanyarodó. A buszsáv baloldai sávjában haladtam és jobbra akartam fordulni. Kiraktam az indexet és néztem a visszapillantót - közben csiga tempóra lassítottam, mert közeledett a kereszteződés - majd amikor láttam, hogy nem jön senki abban a sávban, akkor elkezdtem a sávváltást. Amikor a kocsi eleje kb elérte a buszsáv kb 1/3-t, akkor egy a jobbra kanyarodó sávból jövő autó nagy sebességgel elkapta a kocsink orrát. Vélelmezhetően ő is épp sávot váltott.
Kitöltöttük a bejelentőt, ott lerajzoltuk, hogy az én kocsim eleje ütközött az ő autójának hátuljával.
Tanú nincs csak a feleségem van.
Nem jelentős a kár. Se üvegbúra, se semmi más nem tört, csak a sárvédők sérültek horpadással.
Szerintetek van esélyem, ha a vétkes nem ismeri el?
"Ki töltöttük a bejelentőt"
Akkor mi a kérdés?
A kárbejelentöt vidd be a biztosítóhoz, különben nem tudnak a károdról, úgy biztos nem lesz esélyed... vélhetöen így is veszteség ér az elavultatás miatt (vagy nem)
Necces, utcakép van googleben?
Sávváltáskor is a jobbkéz szabály érvényes, tehát a jobbról érkezőnek van elsőbbsége, szóval nem sok jóra számíthatsz.
Miért nem írtátok rá a bejelentőre a helyszínen, hogy ő vállalja a felelősséget?
Nekem volt hasonló, bizonyíthatatlan felelősségű balesetem (hátulról én mentem neki a vétkesnek), a helyszínen elismerte, hogy ő hibázott, a bejelentőre ráírattam (bár nem kellene), hogy vállalja a felelősséget, utána semmi gondom nem volt, jött a kárszakértő és fizettek viszonylag gyorsan
Google-n látszódik a kereszteződés. Most megéztem, hogy mit rajzoltunk a bejelentőre és az alapján ő záróvonalat is átlépett.
Eddig egyszer volt balesetem, de akkor egyértelműen én voltam a hibás. Ez az első baleset (egyébként a második), amikor úgy gondolom, hogy vétlen vagyok.
Ha nem ismerte el egyikőtök sem, akkor hogyan töltöttétek ki a kárbejelentőt? Ha nincs megállapodás a részetekről, akkor rendőrt kellett volna hívni, így most a hiánytalanul kitöltött bejelentő nem ér semmit. Különben szerintem a másik fél ezt tudta jól és szépen kihasználta a tudatlanságodat.
"Tanú nincs csak a feleségem van."
Tehát mégiscsak van tanú. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!