Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Be tudom ezt valahogy bizonyít...

Be tudom ezt valahogy bizonyítani? Van esélyem, hogy visszakapjam a jogsim?

Figyelt kérdés
Nálam 2 évvel idősebb fiú testvérem jogosítvány nélkül vezet másfél éve. Előző héten kaptam 2 hibapontot igazoltatás után, rendőrtől. Nem tudtam, hogy hány büntetőpontom van összesen, ezért felkerestem (testvérem társaságában, aki jobban tudja ezeket az ügyeket intézni, sőt, ő ajánlotta fel, hogy elkísér) az illetékes hatóságot, ahol azonnal le kellett adnom a jogosítványomat, mert már rég elértem és túl is léptem a megengedett pontokat. Ilyenekkel szereztem büntetéseket, hogy nem kötöttem be az övem, telefonáltam vezetés közben, járműforgalom elől elzárt területen áthaladás. A kérdéseim a következők lennének (amellett, hogy én egyetlen alkalomra sem emlékszem, amikor ezek közül bármelyik miatt megállítottak és megbüntettek volna) lehetséges e az, hogy a testvérem az én adataimat használta amikor megbüntették az autómmal? Elengedő volt e számára az autó papírjait felmutatni, miért nem büntették meg azért, hogy nincs nála a jogositványa? Ha megbüntették ennek miért nincs nyoma a papírokon, hogy rendszeresen jogosítvány nélkül vezetett (vezettem)? A büntetések után helyszínen kapott csekket, amit ha befizetett, több felszólítást már nem kapott postai úton, amiből feltűnhetett volna nekem ez? Számít e valamit, hogy azt a papírt, amin az utánképzésre szólítottak fel (05.07-én) sem én vettem át, hanem ő, és van e valahol ennek írásos nyoma?! Postásnál, akárhol?! Hogy lehet az, hogy a rendőr nem szólt mikor most megbüntetett, hogy már rég 21 hibapontom van?! Mit tehetek most? Fellebezhetek, nyújthatok be kérelmet? Ki tudom magam valahogy mosni? És ha nem, rendjén van ez, hogy valakire (testvéremre) ennyire nem vonatkoznak a törvények, rám viszont igen?! Én is vezethetek innentől jogosítvány nélkül, úgy, hogy valaki másnak a nevét diktálom be? Mert gyanítom az első alkalommal meghurcolnának és fogdára vinnének, akkor más hogy teheti ezt meg???
2017. szept. 4. 12:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon mese szerű történet, nehéz elhinni.

Sorozatosan másra hárítani a felelősséget lebukás nékül, úgy, hogy az titokbam is marad?

Tesódnál volt a jogsid?

Bemondásra az nem érvényes, iratok nélküli lebukás sorozatosan?

Amúgy, ha igaz a történet, és feljelentést teszel, a tesódat bezárják.

2017. szept. 4. 12:44
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Ha a tesód ellopta a jogsidat, akkor akár még lehetséges is. De ilyenkor elkérik a személyit is általában. Plusz a büntetőpontok mellé büntetés is jár, azt meg behajtják, tehát kell legyen nyoma.
2017. szept. 4. 12:50
 3/14 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, hogy ezt írom, de nem érdekel, hogy meseszerű, mert baromi rossz helyzetbe kerültem most. Nincs jogosítványom, nem tudom tovább folytatni a C-a jogosítvány megszerzését, lefokoznak a munkahelyemen, ráadásul 100 ezerért kaphatom majd vissza fél év múlva, ami baromi sok idő. Tudod én se értem, hogy lehet ezt lebukás nélkük kivitelezni, ennyi ideig és, hogy miért nem kapott (kaptam) nagyobb büntetést azért mert sorozatosan jogosítvány nélkül vezetett (vezettem) Ez így működik, hogy nincs jogsim és csak úgy bemondom valaki nevét? És mivel minden adatot tudok ez így elfogadott? Kapok egy 5 ezres csekket és kész? Elmondtam ezt az okmányirodában és széttárták a kezüket, annyit tudtak hozzáfűzni, hogy fél év múlva jelentkezzek a képzésre. Ez valóban így működik? Bűnözőknek áll a világ??? Miért veheti át más a leveleimet? Mert én nem vagyok itthon és bármelyik rokonom lemehet érte, mert a postásnak és a postának nincs kezdve vele foglalkozni? A rendőrnek sincs kedve utánanézni mikor megbüntet, hogy egyáltalán érvényes e a jogsim?! Ezért szívok én aki tisztességes? Baromi dühítő

Nem akarom, hogy börtönbe kerüljön. Egyrészt azért mert az állam le se sz*rja, ők nem vették ezt észre másfél évig, de nekem azonnal oda kellett adjam a jogosítványomat, mert a mimózákkal könnyű, erre én segítsem őket, hogy bezárják a tesóm? Másrészt ő az édestestvérem, nem akarok neki ilyen rosszat, bármilyen is velem

:(

2017. szept. 4. 12:55
 4/14 anonim ***** válasza:

Elég hihetetlen, hogy soha nem bukott le és hogy a hatóságnak nem tűnt fel, hogy rég átlépted a 18 pontot.

Ha ez a sztori igaz, akkor a hatóság nagyon durván inkompetens.

Amúgy én a helyedben elbeszélgetnék a bátyáddal és ha ezért ő a felelős, akkor feljelenteném.

2017. szept. 4. 12:57
 5/14 A kérdező kommentje:
Soha nem volt nála a jogosítványom! Mindig iratok nélkül vezetett és csak bediktálta az adatokat, ez hogy lehetséges?! A jogosítványom mindig nálam van (illetve volt idáig) mert kell a munkámhoz, neki nincs munkája, viszont van helyette rengeteg szabadideje. A bírságok megvannak, utólag látom őket, de csak helyszínen kapott csekkeket amiket azonnal befizetett, így nem volt ebből probléma. Sajnos nem nagyon tudom, hogy hogy működik egy büntetés, mert most büntettek meg életemben először, korábban soha
2017. szept. 4. 12:58
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, hogy Te is írtál, én is pont ettől vagyok baromi elkeseredett és csalódott. Az egész nem derült ki, a rendőrök miért nem jöttek verni az ajtónkat, hogy már rég le kellett volna adjam a jogosítványom? A papír szerint 3 napom lett volna rá, de hónapok teltek el, mégsem vett elő senki. Én mentem oda magam, információt gyűjteni, erre elvesztettem mindenem egy pillanat alatt, ez nem fer
2017. szept. 4. 12:59
 7/14 A kérdező kommentje:
Egyszerűen már magamat nézem hülyének, hogy biztos én hajtottam át a záróvonal stb és csak nem emlékszem, se a bűnre, se a büntetésre, se annak befizetésere, se semmire...
2017. szept. 4. 13:02
 8/14 anonim ***** válasza:

A bírságok a bátyád nevére szólnak vagy a tiedre?

Ha a bátyád neve van a csekkeken, lehet kiindulási pont, de ha a te nevedre szólnak a csekkek, nehéz lesz kimagyarázni annélkül, hogy a tesód ne sodord bajba.

Azt továbbra is hihetetlennek tartom, hogy sorozatosan iratok nélkül vezetve nem vonják felelősség re a szabálytalankodót.

Van számitogépes adatbázisa a rendőrségnek, ha nincs nálad a jogsi, személyi, és nagyon jóhiszemű a rendőr, megúszhatod egy figyelmeztetéssel, de nyoma marad a rendszerben, következő alkalommal megint nincsenek iratok... no ez már gyanús. Harmadik, negyedik alkalomra esély sem lenne normál esetben

2017. szept. 4. 13:10
 9/14 A kérdező kommentje:
Az én nevemre szólnak természetesen. És igen, teljesen igazad van ebben is, sorozatosan nem volt nála(m) a jogosítványom, miért nézték el ezt annyiszor? És miért nem szerepel ez az adatbázisban? Folyamatosan szabályokat szegtem úgy, hogy még irataim se voltak. Röhögve mondja, hogy mindig csak 5 ezer volt a bírság, legszívesebben sírvafakadnék, de azt nem tehetem, rohadt tehetetlennek érzem magam, ha én megtenném ugyanezt, az első alkalommal lebuknék, ebben biztos vagyok
2017. szept. 4. 13:19
 10/14 A kérdező kommentje:
Úgy érzem, hogy a hatóságokat nem érdekli a szánalmas storym, csak az, hogy az okmányiroda elvette a jogosítványom, nem vezethetek fél évig, és befizethetek 100 ezret, ennyi ami fontos
2017. szept. 4. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!